IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три дами са тазгодишните водещи на наградите „Оскар“

15 февруари 2022 17 40

Церемонията ще си има и съвсем нова категория

Снимки: Getty Images

Снимки: Getty Images

Дами и господа, вашите водещи на наградите „Оскар“ са ясни и отново пишат история!

От Hollywood Reporter потвърдиха, че на сцената ще се качат актрисите Ейми Шумър, Реджина Хол и Уанда Сайкс. Това бележи историческо събитие в Академията, тъй като от 35 години насам толкова много хора ще ръководят наградите „Оскар“, като за първи път в Холивуд се прави събитие, начело на което са три жени.

Още преди седмица стана ясно, че водещите ще бъдат трима, като сега е потвърдено, че всяка една от дамите ще получи по един часов сегмент, като началото ще бъде поставено от Ейми Шумър. Триото официално ще бъде обявено днес в предаването Good Morning America, а дотогава Академията отказва коментар по случая.

Наградите „Оскар“ ще се проведат на 27 март, след като първоначално бяха отменени заради пандемията от коронавирус. Засега се очаква всичко да бъде присъствено, като се спазват всички мерки и се изисква задължителна ваксинация. От Академията вече обявиха номинираните, а шоуто ще бъде продуцирано от Уил Паркър и режисирано от Глен Уайс.

Реджина Хол е работила с Паркър по филма Girls Trip от 2017 година, а Ейми Шумър и Уанда Сайкс имат отношения с телевизия ABC, по която ще бъде излъчена церемонията. Шумър води шоуто Life & Beth, което скоро ще бъде пуснато и в платформата Hulu, а Сайкс участва в сериала Black-ish, също излъчван по телевизията.

Освен с трима водещи, наградите „Оскар“ могат да се похвалят и със съвсем нова категория. По време на церемонията на 27 март ще бъде обявен победителят в „Най-любим филм на публиката“. Гласуването се провежда изцяло от феновете и е до 3 март, като желаещите могат да изразят предпочитанията си в Туитър чрез хаштага #OscarsFanFavorite или в официалната бюлетина на сайта на наградите. Победителят в категорията ще бъде обявен по време на церемонията на 27 март.

Един от всички гласували ще има възможност да спечели посещение на 95-ите награди „Оскар“ през 2023 година и е възможно дори да връчат награда на бъдещ победител по време на телевизионното излъчване.

В допълнение към гласуването за любимия си филм, Академията иска от зрителите да споделят и кой е моментът, който ги е накарал да избухнат в аплодисменти по време на гледането на филм в кината. Петима победители ще спечелят награда, която включва билети за безплатно посещение на филми в кината през цялата година, абонамент за стрийминг платформа и ексклузивни предмети от магазина на Академията.

Това е поредният ход на Академията да привлече все повече зрители, след като последните години наградите „Оскар“ отчитат рекордно нисък зрителски интерес. През 2018 година беше представена и категорията „Невероятни постижения в популярен филм“, но тя така и не беше включена в раздаването на награди. Академията обяви, че иска да направи по-дълбоко проучване, преди да предприеме подобен ход.

Много експерти отбелязаха, че тазгодишните Оскари включват сравнително минимален брой боксофис хитове, като „Дюн“ е единственият претендент в категорията „Най-добър филм“, който прехвърли границата от 100 милиона долара в домашния боксофис.

„Развълнувани сме да си партнираме с Туитър, за да помогнем за изграждането на ангажирана аудитория, която да стигне до тазгодишната церемония“, казва Мерил Джонсън, вицепрезидент по дигитален маркетинг в Академията. Допълва, че наградите са възможност целият свят да се обедини чрез споделената любов към филмите и чрез активирането на потребителите в социалните мрежи вече има по-голям шанс хората от всички страни да гледат шоуто.

Наградите „Оскар“ ще бъдат излъчени на 27 март.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари