IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Матю Лорънс: Робин Уилямс ме спаси от наркотиците

16 март 2022 11 00

Двамата си партнират във филма „Мисис Даутфайър“

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Матю Лорънс все още пази топли спомени за времето, в което е работил с Робин Уилямс във филма „Мисис Даутфайър“.

По време на появата си в събитието 90's Con преди няколко дни, актьорът сподели какви важни уроци е научил от известния си колега по време на снимките на лентата от 1993 година. Лорънс влиза в ролята на Крис Хилард – син на Даниел Хилард/Мисис Даутфайър, в чиято роля влиза Робин Уилямс. Във филма играят още Сали Фийлд, Пиърс Броснан, Лиза Джейкаб и Мара Уилсън.

Матю споделя, че Уилямс е първият възрастен, който е говорил с него по важни теми от живота, включително и здравословни състояния.. Актьорът признава, че Робин е бил много забавен пред камера и се е справял чудесно с комедийните аспекти от „Мисис Даутфър“, но след приключване на снимките отивал в караваната и нещата тотално се променят. „Беше много болезнено за него. Не го криеше от мен. Искаше да ми го сподели“, разказва още Лорънс.

Робин Уилямс умира през 2014 година на 63-годишна възраст след самоубийство. Той дълго време се бореше с депресия. Малко преди това актьорът беше приет в рехабилитационна клиника, за да се опита да се фокусира върху себе си и да намери правилния път към лечението. За съжаление, нещата не се получават по този начин и през 2014 година светът губи един от най-великите си актьори.

Уилямс може и да не спасява себе си от депресията и зависимостите към наркотици, но пък спира Матю Лорънс да посегне към тях.

„Каза ми никога да не употребявам наркотици. Особено кокаин. Беше много сериозен. Казваше ми, че състоянието, което често виждам при него, е дело на наркотиците. Призна ми, че се бори за живота си, защото е прекарал 10 години да прави глупави неща всеки ден. Не съм посягал към наркотиците именно заради него“, казва Лорънс.

Актьорът продължи с милите думи по адрес на покойния си колега, казвайки че именно той е бил причината да получи ролята на Крис Хилард. Първоначално студиото е искало друго момче да изиграе сина на Даниел, но Уилямс е измислил начин как Лорънс да впечатли продуцентите и режисьорите.

„Много тайно се пресегна зад гърба ми и ме ощипа силно. Всички в залата започнаха да се смеят неконтролируемо на звука, който издадох. Получих ролята заради този малък момент. Всичко беше заради Робин Уилямс“, признава Матю.

Мара Уилсън, която играе най-малката дъщеря на Даниел, също сподели как Робин Уилямс ѝ е повлиял. „Между снимките си говореше с мен относно проблемите му с психичното здраве и зависимостите. Самата аз имах дълга битка с безпокойството и депресията. Именно затова ги водехме тези разговори“. Допълва, че по този начин е разбрала, че е нормално да се говори за тези проблеми.

Събитието 90's Con беше и първата поява на Матю Лорънс, след като съпругата му Черил Брук подаде молба за развод.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари