IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сандра Бълок и филмът, от който се срамува

23 март 2022 11 00

Актрисата признава, че не е трябвало да приема ролята

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Сандра Бълок се връща назад в кариерата си и си спомня за един свой филм, който няма никакъв смисъл и въобще не е трябвало да бъде правен.

По време на интервю заедно с колегата си Даниел Радклиф, двамата бяха попитани дали има проекти, които първоначално не са искали да правят, но са преосмислили решението си, след като са видели реакцията на феновете. Бълок веднага се сети за филм, който определя като голяма грешка в живота и кариерата си.

„Имам един, който все още ме кара да се чувствам много засрамена. Казва се „Скорост 2“. Много пъти съм говорила за това. Просто нямаше смисъл. Бавна лодка, която бавно върви към някакъв остров“, казва актрисата. Интервюиращият обаче заяви, че това е бил един от любимите му филми като тийнейджър, на което Бълок отговори, че най-вероятно той е бил единственият с подобно мнение.

Даниел Радклиф се включи и заяви, че „Скорост 2“ по-скоро е имал малък кръг от фенове, които отказват да признаят грешките в историята и твърдят, че филмът е хубав. Бълок се съгласи и се пошегува, че тази група е съставена от интервюиращия и още няколко 12-годишни момчета и момичета, които обичат да гледат как една бавна лодка се приближава към малък остров.

„Скорост 2“ излиза през 1997 година, а в него Сандра Бълок си партнира с Джейсън Патрик. Историята разказва за Ани и нейния приятел, които се опитват да спрат круизен кораб, на който си почиват, преди да се сблъска с петролен танкер. Това е продължението на „Скорост“ от 1994 година, където Бълок си партнира с Киану Рийвс. Актьорът обаче не се завръща за втората част. Според феновете, това е бил и основният фактор за провал на „Скорост 2“.

Миналия декември при появата си в британското шоу на Греъм Нортън, Киану Рийвс обяснява защо е решил да пропусне втората част на екшъна. „По онова време не се свързах със сценария. Много исках отново да работя със Сандра Бълок, харесваше ми да играя Джак Травън и обичах „Скорост“, но танкер в океана? Нямах нищо против включените актьори, но по онова време имах чувството, че нещо не е наред“, казва той.

Предположенията му се оказват верни и „Скорост 2“ се сгромолясва в очите на критиците и феновете. Явно и в тези на Сандра Бълок.

През 2019 година пък Рийвс споделя, че решението да не влиза в продължението на „Скорост“ е било наказано с „филмов затвор“, наложен му от Fox. Студиото седи зад двата екшън филма, като Киану работи отново с него чак през 2008 година по „Денят, в който Земята спря да се върти“. Четири години по-рано актьорът казва пред Джими Кимъл, че отказал „Скорост 2“, защото не харесал сценария.

„Разбира се, обичах да работя със Сандра. Просто беше един момент от моя живот, когато получих сценария, прочетох го и не го харесах. Беше относно круизен кораб и си помислих, че това няма нищо общо с бързата скорост. Круизните кораби са още по-бавни от автобуса, който използвахме в първата част“, признава Рийвс. Тогава се обадил на продуцентите и заявил, че отказва ролята.

Най-новият филм на Сандра Бълок „Изгубеният свят“ с Чанинг Тейтъм, Брад Пит и Даниел Радклиф излиза на екран на 25 март.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари