IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Холивуд е просто една безгръбначна маса от хора“

30 март 2022 12 30

Джим Кери с остри критики към шамара на Уил Смит

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Наградите „Оскар“ бяха раздадени на 27 март, но още дълго време ще се говори за тях. За съжаление, фокусът беше изместен от победителите заради скандалния шамар, който Уил Смит нанесе на Крис Рок заради шегата на комика към Джейда Пинкет Смит. Малко след случилото се актьорът от „Методът Уилямс“ се извини публично. Академията по филмово изкуство заяви, че не толерира подобно поведение, но няма да отнема наградата на Смит, а Крис Рок отказа да подава жалба.

И докато някои хора поздравяват Уил за стореното и казват, че биха направили същото за член от семейството си, то има един човек, който публично застана срещу звездата и цялата холивудска гилдия.

Уил Смит

Снимка: Getty Images

Джим Кери не спести критиките си относно случилото се на церемонията и сподели как е реагирал, когато е видял шамара по националната телевизия. Той изрази мнението си докато промотираше новия филм „Соник 2“, давайки интервю пред Гейл Кинг за телевизия CBS. Актьорът заяви, че е бил „отвратен“ от изявлението на Академията след шамара на Смит, както и от реакцията на всички останали в залата, които станаха на крака, след като Уил спечели наградата за най-добър актьор само минути след случилото се.

„Бях отвратен от ставането на крака. Холивуд е просто една безгръбначна маса от хора и наистина имам чувството, че това е ясен показател, че вече не сме готиния клуб“, каза Кери в интервюто. Той допълни, че Смит е трябвало да бъде изгонен от церемонията. Относно отказа на Крис Рок да подаде оплакване, Джим смята, че комикът просто не е искал да създава още повече проблеми и да задълбава случая.

Попитан какво би направил, ако е на мястото на комика, Кери отговори, че още на следващата сутрин е щял да съди Уил Смит за 200 милиона долара. „Тази обида ще трае дълго време. Ако искаш да крещиш от мястото си в публиката или да кажеш нещо в социалните мрежи, добре. Но нямаш право да се качваш на сцената и да удряш някого в лицето, защото е казал няколко думи“, категоричен бе актьорът.

Според Кери, шамарът е бил изненада за всички, защото Уил преминава през някакви вътрешни демони, които са го накарали да се изнерви. „Пожелавам му най-доброто. Нямам нищо против Уил Смит. Направил е страхотни неща, но това не беше добър момент. Хвърли сянка върху бляскавия момент на всички в залата... това беше егоистичен ход“.

Вчера Уил Смит публично се извини на Крис Рок, но защити действията си. „Шегите за работата ми са приемливи, но тези за медицинското състояние на Джейда прекрачиха границата и реагирах емоционално. Искам публично да ти се извиня, Крис. Прекрачих границата и това беше грешно. Срамувам се от действията си, защото те не показват човека, какъвто искам да бъда“, написа актьорът в социалните мрежи.

Съпругата му Джейда публикува изявление в Instagram, в което заяви, че това е сезонът на възстановяването и лечението и тя е готова за него.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари