IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гари Олдман обмисля пенсионирането си

14 май 2022 10 30

Актьорът заяви, че сериалът „Бавни коне“ може да е последната му роля

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Гари Олдман е играл много шпиони преди, но ролята му на Джаксън Ламб в сериала „Бавни коне“ на Apple TV+ все пак бележи дебют за него. Това е първото сериозно телевизионно приключение за актьора, като той със сигурност се наслаждава на времето си пред камерата.

В ново интервю за Deadline, Олдман подчерта, че си е прекарал чудесно в адаптацията на шпионския роман на Мик Херон, сравнявайки ролята с класическите криминални предавания, които е гледал по телевизията като дете. Актьорът винаги е смятал, че звездите на тези предавания се забавляват и сега разбира защо.

„Мисля, че съм много благодарен и голям късметлия за възможността отново да играя нещо толкова комплексно. Ролята просто изглеждаше правилният избор“, казва Гари пред Deadline. Той допълва, че изпитва удоволствие от времето си пред камера и истински се наслаждава на работата си в момента. Дори се сравни с Питър Фолк от „Коломбо“, когото винаги е смятал за страхотен екранен инспектор.

Вторият сезон на сериала „Бавни коне“, който носи името „Мъртви лъвове“, вече е заснет и Олдман е готов за адаптирането на повече от романите на Мик Херон, в които главна роля играе Джаксън Ламб. Той обаче не си прави други планове за бъдещето и казва, че криминалната сага може да сложи край на приключенията му в Холивуд.

Според Гари, всичко зависи от зрителите и продуцентите в Apple, но самият той се вижда като Джаксън още дълго време. Допълва, че героят вече се е превърнал в емблематичен персонаж, който трябва да получи достоен край и прекрасна завършена история. „Пенсионирането вече е на хоризонта. Виждам го“, категоричен е Олдман.

Когато беше попитан по-обстойно за плановете си за пенсиониране, той подчерта, че му харесва да играе Джаксън Ламб и би искал да разкаже още много негови истории. Допълва, че привързаността му към сериала прави по-вероятна възможността да го поставя пред други роли, които му биват предлагани. Олдман сравни екипа на сериала с истинско семейство и заяви, че чувства огромна връзка с всеки един от тях.

„Ако мога да завърша кариерата си като Джаксън Ламб, няма да откажа. За мен би било чест“, казва Гари Олдман.

„Бавни коне“ е достъпен в Apple TV+.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари