IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анджелина Джоли отново в тандем със Салма Хайек

15 юни 2022 17 40

Този път едната ще играе под режисурата на другата

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Анджелина Джоли се завръща на режисьорския стол.

47-годишната носителка на „Оскар“ ще режисира и ще напише сценария за предстоящия филм Without Blood. Това ще е първият ѝ режисьорски проект за големия екран след „Първо убиха баща ми“ от 2017 година. Още по-хубавата новина е, че Джоли ще се събере с колежката си Салма Хайек, която ще влезе в една от главните роли. Двете играха заедно във „Вечните“ и развиха близко приятелство извън камерата.

Според Variety, филмът Without Blood разказва универсални истини за война, травма, спомени и възстановяване. Той е базиран на едноименния роман от италианския писател Алесандро Барико. Проектът най-вероятно ще бъде заснет в Италия, като наскоро Джоли беше в страната, за да говори за него.

„Поласкана съм да бъда в Италия, за да накарам книгата на Алесандро Барико да оживее на големия екран. Това е уникален поетичен и емоционален начин да погледнем към войната, както и към въпросите, които повдига относно това, което търсим след получена травма, загуба или несправедливост“, казва Джоли.

Според официалния синопсис на книгата, това е незабравима басня за жестокостта на войната и стремежа на едно момиче да отмъсти и да се изцели. „Когато, на неназовавано място и време, враговете на Мануел Рока го преследват, за да го убият, те не успяват да открият Нина, най-малкото му дете, скрито в дупка под пода на фермата му. След тази касапница, Тито – един от убийците – открива скривалището на Нина. Очарован от гледката на съвършената ѝ невинност, той не я издава“, продължава описанието.

С напредване на времето обаче невинността на Нина прераства в нещо съвсем друго, като един по един ловците ще се превърнат в жертва. Докъде ще стигне момичето в опита да си отмъсти, остава да разберем сами.

Without Blood е първият проект в тригодишното международно сътрудничество на Джоли с Fremantle. „Да имам свободата да разказвам важни истории и да ги покажа пред световната публика, е в основата на споразумението ни с Fremantle“, каза Анджелина през март тази година.

През 2021 година актрисата дава интервю пред Entertainment Weekly, в което говори за режисурата на „Те убиха баща ми“. Там тя заяви, че обича да режисира, но семейната ѝ ситуация я е възпрепятствала в последните години. В момента Джоли преминава през развод с Брад Пит, започнал още през 2016 година. Двамата имат шест деца, за чието попечителство все още не могат да се разберат.

„Реших да приемам по-леки работи, за да бъда повече време вкъщи. Именно затова се завърнах към актьорството“, казва Джоли.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари