IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мат Смит: Още се възстановявам от „Домът на дракона“

25 август 2022 08 40

Актьорът е получил наранявания по време на снимките

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Мат Смит продължава да се възстановява, след като е получил контузия по време на изпълнението на каскада за новия сериал „Домът на дракона“.

Актьорът, известен с ролите си в „Доктор Кой“ и „Короната“, потвърди новината, обсъждайки част от каскадите, които е трябвало да изпълнява по време на снимките. Те включвали кървави бани, „яздене“ на дракони и много други. Смит признава, че има много сцени, които предизвикват тялото до краен предел, като снимките са продължили цели 10 месеца. По думите му, процесът е бил доста изтощителен.

Мат сподели и малко повече детайли около контузията си, получена по време на работа. „Правех каскада, за която трябваше да нося каска. Ударих си врата и почувствах ужасна болка както физическа, така и психическа“, казва той пред The Hollywood Reporter. Допълва, че все още се възстановява и тепърва ще започва физиотерапия.

Оказва се обаче, че контузията не е била най-големият проблем за Мат Смит. Без да издава твърде много от предстоящите епизоди, актьорът сподели, че има сцени в „Домът на дракона“, които били доста по-трудни за пресъздаване. „Има толкова много герои, за които трябва да внимаваш, така че трябва да останеш фокусиран и готов за екшън“, казва Смит.

Докато критиците описват представянето на Мат Смит като едно от най-добрите в новия сериал, британският актьор за малко е щял да пропусне възможността да бъде част от вселената на „Игра на тронове“. Пред The Hollywood Reporter той споделя, че получил офертата докато седял в колата си и първоначално е казал на агента, че не е сигурен дали иска да се впуска в това приключение.

„Казах, че това е много трудна задача, да следваш стъпките на „Игра на тронове“. Но всъщност предложението не спря да идва и най-накрая отидох на прослушването, след което всичко е история“, разкрива Смит. Допълва, че Пади Консидин, който играе крал Визерис е бил човекът, който е наклонил везните в полза на приемането на офертата. „Аз съм му много голям фен и винаги съм искал да работя с него. Така че, това беше решаващо“.

Относно „язденето“ на дракони, Смит признава, че е имал чувството, че се движи с голям мотоциклет. „Имаше много вятър и много дъжд. Беше забавно. Не е скучен ден в офиса“, шегува се актьорът.

Как Мат Смит се справя с ролята на Деймън Таргариен в „Домът на дракона“ може да видите всяка неделя по HBO или HBO Max.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари