IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Радост за феновете – „Домът на дракона“ получава втори сезон

29 август 2022 17 40

Първият епизод от поредицата вече е гледан от 20 милиона зрители

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Вече е официално – „Игра на тронове“ има достоен заместник в лицето на „Домът на дракона“.

През уикенда стана ясно, че новият сериал на HBO, разказващ за 200 години преди събитията в „Троновете“ ще има втори сезон. Това е едно от най-бързите решения за продължение досега, правено от платформата, но не е изненадващо. Първият епизод на „Домът на дракона“ продължава да предизвиква интерес, макар да беше пуснат преди повече от седмица. До момента той е гледан от над 20 милиона зрители по целия свят, поставяйки рекорд за HBO.

„Много сме горди от това, което целият екип на „Домът на дракона“ постигна с първия сезон. Феноменалният актьорски състав и екипът поеха огромно предизвикателство и надминаха всички очаквания, предоставяйки сериал, който вече се е утвърдил като телевизионен феномен“, казва изпълнителният вицепрезидент на програмирането в HBO.

Франческа Орси благодари на автора Джордж Мартин, който е отговорен за създаването на света на „Игра на тронове“ и „Домът на дракона“, както и на създателите на сериала Райън Кондал и Мигел Сапочник. „Не можем да бъдем по-развълнувани от новината, че ще продължим да вдъхваме живот на епичната сага за дом Таргариен с втори сезон“, каза още Орси.

От HBO още в началото намекнаха, че харесват историята за драконите и са готови да дадат зелена светлина на продължение, ако първият сезон се приеме добре от публиката. Очевидно интересът от над 20 милиона зрители е достатъчен, за да се започнат планове по създаването на още епизоди от сагата.

Продължението на „Домът на дракона“ обаче може да се окаже решаващо не само за сериала. От HBO в момента умуват над поне седем различни истории от вселената на „Троновете“, като четири от тях вече имат сценарий, а три може да бъдат анимирани. Според The Hollywood Reporter, бързият избор на втори сезон за „Дракона“ може да вдъхне увереност на платформата и тя да избере поне още една история, свързана с фантастичните герои.

Засега не е ясно колко точно епизода ще има във втори сезон на „Домът на дракона“, но най-вероятно традицията от 10 ще бъде продължена.

По-важният въпрос обаче е кога точно да се очаква продължението на сериала. Първият сезон е отнел около 10 месеца за снимки, след което обаче се прекарва доста повече в създаването на визуални ефекти. Работата започна през януари и продължава до този момент. Според експерти, завръщането на „Домът на дракона“ за втори сезон е най-вероятно през 2024 година.

В сериала можем да видим Пади Консидин като крал Визерис Таргариен, Оливия Кук като Алисънт Хайтауър, Ема Д'арси като принцеса Райна Таргариен и Мат Смит като принц Деймон Таргариен.

В HBO Max вече могат да бъдат гледани първите два епизода от сагата, както и всички сезони от „Игра на тронове“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари