IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ана де Армас: Мерилин Монро ме обсеби

18 септември 2022 12 00

Актрисата играе своята иконична колежка в новия филм „Блондинка“

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Ана де Армас е имала най-добрия източник, от който да черпи вдъхновение за последния си проект.

34-годишната актриса казва, че е почувствала духа на Мерилин Монро по време на снимките на „Блондинка“ – предстоящият филм за живота на покойната звезда. Продукцията направи премиерата си на филмовия фестивал във Венеция на 8 септември, а малко преди това Де Армас сподели какво е било чувството да се превъплъти в Монро.

„Наистина вярвам, че тя беше много близо до нас. Беше с нас. Тя беше всичко, за което мислех, което сънувах, за което говорех. Беше с мен през цялото време и беше прекрасно“, казва актрисата от червения килим. Допълва, че духът на Монро е показвал чувствата си, ако не харесвал нещо, което се случвало пред камерата.

Все пак Де Армас смята, че покойната ѝ колежка е била доволна от цялостния резултат. Понякога обаче предмети на снимачната площадка са започвали мистериозно и необяснимо да падат, което Ана свързва с негативните чувства на Монро относно някои сцени. „Може би звучи малко мистично, но е вярно. Всички го почувствахме“, обяснява актрисата.

Режисьорът и сценарист Андрю Доминик базира филма си на книгата „Блондинка“ от Джойс Каръл Оутс, която излиза през далечната 2000 година. Той прави снимките в същия апартамент, в който Монро живее с психично болната си майка. Сцената, в която Мерилин умира, се заснема в същата стая, където холивудската легенда е намерена в безпомощно състояние.

„Определено имаше елементи, които ни накараха да се чувстваме все едно на сеанс“, казва австралийският сценарист. Интересното е, че снимките са започнали на 4 август, същата дата, на която Мерилин умира на 36 години от свръхдоза през 1962 година.

След премиерата си на 8 септември във Венеция, „Блондинка“ получи множество добри ревюта от критиците, а публиката в залата го изпрати с 14-минутни овации. Брад Пит, който е продуцент на филма, и Ана де Армас не можеха да сдържат емоциите си, опитвайки се да запазят спокойствие под бурните аплодисменти.

Де Армас преди обясни, че работата ѝ не е била да имитира Монро, а да изучи всичко за нея и да я представи по свой начин, но без да променя историята. „Бях заинтересувана от чувствата, живота, несигурностите и гласа, който понякога ѝ е бил отнеман“, казва актрисата.

Наследниците на Мерилин Монро поздравиха Де Армас за играта, гледайки единствено и само трейлъра. Марк Росън, който е президент на Authentic Brands Group и притежава всички права върху името на Монро, каза пред Variety, че актрисата е поп и холивудска икона, която се пренася през поколенията.

„Всеки актьор, който стъпва в тази роля, знае, че носи огромна отговорност. Базирайки се единствено на трейлъра, изглежда, че Ана е перфектният избор, тъй като улавя блясъка, човечността и уязвимостта на Мерилин. Нямаме търпение да видим целия филм“, допълни Росън.

„Блондинка“ беше едно от най-чаканите заглавия на тазгодишния фестивал, който приключва в събота. Световната премиера на филма ще бъде на 23 септември по Netflix.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари