IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ана де Армас я няма, тук е само Мерилин Монро

20 юни 2022 15 00

Първи тийзър на филма „Блондинка“ беше пуснат преди няколко дни

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Ана де Армас е Мерилин Монро и Норма Джейн.

34-годишната актриса изпълнява ролята на известната холивудска легенда, която се ражда под името Норма Джейн Бейкър, в новия филм на Netflix „Блондинка“. Той е базиран на романа от Джойс Каръл Оутс, излязъл през 2000 година. Лентата, която няма да се препоръчва за лица под 17 години, показва живота на Мерилин Монро, но в същото време разкрива и какъв е бил животът на Норма Джейн.

„Моля те, ела. Не ме изоставяй“, казва плачещата Армас, гледайки се в огледалото. Сцената е заснета в гримьорна докато част от екипа на Мерилин се опитва да подобри визията ѝ. Останалата част от тийзъра показва различни моменти на сцената и пред хилядите камери, които са следвали Монро навсякъде през живота ѝ. Разбира се, тук е и сцената, когато бялата рокля на актрисата се вдига заради вятъра, образуван от метрото на Ню Йорк.

В „Блондинка“ също така ще видим Боби Канавал, Ейдриън Броуди, Джулиан Никълсън, Ксавиер Самюел и Еван Уилямс.

Де Армас казва пред Netflix queue, че сценаристът и режисьор Андрю Доминик е имал точни и ясни амбиции още от самото начало – да представи живота на Мерилин Монро през нейните очи. „Той иска светът да види какво е да бъдеш не само Мерилин, но и Норма Джейн. За мен, това е най-смелият, неизвинителен и феминистки поглед върху нейната история, който някога съм виждала“, допълва актрисата.

Ана прекарва два до три часа в гримьорната, за да постигне визията на Монро. Тя също така прави дълбоки проучвания преди да започнат снимките на самия филм.

„Работихме по този филм в продължение на часове, всеки ден в продължение на една година. Прочетох романа на Джойс, изследвах хиляди снимки, видеа, аудио записи, филми – всичко, до което можех да се докопам. Всяка една сцена е вдъхновена от съществуваща фотография. Разисквахме всеки един детайл в снимката и обсъждахме точно какво се е случило в този момент. Първият ни въпрос беше „Какво е чувствала Норма Джейн тук?“. Искаме да разкажем човешката страна от историята“, казва Армас.

Според нея, „славата е това, което прави Мерилин най-видният човек в света, но това е нещото, което прави Норма най-невидимият“.

„Бях голям късметлия да работя с Ана, защото тя може да прави всичко. Тя беше толкова добра. Влизаше в ролята доста бързо. Всичко, което ѝ казвах, тя го разбираше. Сцените са толкова добри, защото Ана беше в тях“, казва режисьорът Доминик.

„Блондинка“ излиза в Netflix на 23 септември.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари