IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Филмът за Мерилин Монро е трагичен кошмар“

21 април 2022 10 40

Думите са на режисьора на лентата Андрю Доминик

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Животът на Мерилин Монро винаги е бил и ще остане източник на вдъхновение за режисьорите и сценаристите по цял свят. Легендарната блондинка на Холивуд има толкова много слоеве за разкриване, че всяка една нейна история привлича милиони зрители към малкия и големия екран. Сега още един проект се е запътил към нас с дейното участие на Ана де Армас.

Армас е силно отдадена на ролята си, като прекарва часове в подготовката на грим и прическа, започвайки с изсветляване на тъмните си кичури. Но филмът „Блондинка“ ще покаже много повече от впечатляващата трансформация на Армас в Мерилин Монро. Историята ще ни заведе в тъмните дебри на детството на русокосата актриса, както и как травмите от миналото са повлияли на целия ѝ живот.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fan Page (@anasdegallery)

„Това е филм за необичаните деца на света. Все едно „Гражданинът Кейн“ и „Разяреният бик“ имат дъщеря“, казва режисьорът Андрю Доминик пред Collider. В момента той подготвя филма си за филмовите фестивали, а в края на годината се очаква да го пусне и в платформата Netflix. „Цялата идея зад „Блондинка“ беше да се покаже едно травмиращо детство и как тази травма разделя един възрастен на две части – една за пред обществото и една за у дома. И как възрастният вижда света през призмата на тази детска драма“, казва още Доминик.

Режисьорът допълва, че драматичното влияние на филма ще разчита на познаването на живота на холивудската легенда, черпейки вдъхновение от снимки и филми, в които Монро се е появявала. „Това е филм за безсъзнанието. Това е трагедия. История за едно нежелано дете, което се превръща в най-желаната жена в света и трябва да се справи с цялото това желание, насочено към нея. Това е нещо като кошмар. Все едно си в кола без спирачки. Тя просто върви все по-бързо“.

От Netflix поставят възрастово ограничение от 17 години, което рядко се поставя на подобни масови продукции. То означава, че във филма може да се очаква сцени на голота и сексуално съдържание.

Филмът е базиран на книгата от Джойс Оутс, която вече е виждала първоначалния вариант на проекта и е била впечатлена. „Това е стряскаща, брилянтна, много обезпокоителна и напълно изненадваща феминистка интерпретация. Не съм сигурна дали някой мъж режисьор е постигал подобно нещо досега“, написа тя в Туитър през август 2020 година.

В допълнение към Армас, която можем да видим и във филма „Тъмна вода“ с бившия ѝ Бен Афлек, в „Блондинка“ играят още Ейдриън Броуди, Боби Канавейл и Джо ДиМаджио.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари