IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джейкъб Елорди е новият Елвис Пресли

14 септември 2022 10 40

София Копола и продуцентската къща на Брад Пит правят филм за Присила Пресли

Снимки: Getty/БГНЕС

Снимки: Getty/БГНЕС

Филмите за живота и кариерата на Елвис Пресли продължават да владеят Холивуд.

След като лентата „Елвис“ на Бъз Лурман с участието на Остин Бътлър спечели повече от 150 милиона долара само в Америка, друг проект за Краля на рокендрола се задава. Този път обаче историята по-скоро ще се фокусира върху Присила Ан Пресли, която се омъжва за Елвис през 1967 и остава негова съпруга до 1973 година, когато двамата се развеждат. Те имат и дъщеря Лиса Мари.

Сценарият на филма „Присила“ ще бъде написан от София Копола, която ще е и режисьор, а вече са избрани и главните роли. В обувките на Елвис ще влезе младият актьор Джейкъб Елорди, познат на публиката от филмите The Kissing Booth и сериала „Еуфория“. В негова екранна съпруга ще се превъплъти 25-годишната Кейли Спейни, за която това ще е първа сериозна роля на големия екран.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jacob Elordi (@jacobelordi)

Снимките ще започнат в Торонто още тази есен, като засега не е ясна премиерната дата. Проектът ще се базира на мемоарите на Присила „Елвис и аз“. Тя е само на 14 години, когато среща 23-годишния Елвис на парти в Германия през 1959 година. Изпълнителят веднага е запленен и започва да ухажва бъдещата си съпруга. Родителите ѝ обаче трудно пускат дъщеря си да се отдаде на любовта си, като в крайна сметка Присила се мести в имението Грейсленд. Двамата се женят през 1967 година, а дъщеря им се ражда на следващата година.

Цялото ухажване и бракът обаче са помрачени от многото изневери на Елвис, като Присила също има своите афери, включително с нейния инструктор по карате. Именно тази мимолетна връзка води до края на брака. Според Присила, Елвис също така е потискал и контролирал всякакви нейни кариерни амбиции.

След смъртта на бившия ѝ съпруг, Присила поема контрола над наследството му и ++превръща имението Грейсленд в туристическа атракция. Създава и компанията Elvis Presley Enterprises.

София Копола, Юри Хенли и Лоренцо Миели ще продуцират филма. Sony ще го финансира, а компанията на Брад Пит A24 ще го разпространява в Северна Америка. Vision Distribution ще разпространява в Италия, докато Stage 6 Films/Sony Pictures International Releasing ще разпространява в останалия свят.

Копола се обединява отново с дългогодишните си сътрудници на екрана, включително Филип Ле Сур, дизайнера на костюми Стейси Батат, монтажиста Сара Флак и дизайнера на продукцията Тамара Деверел. Проектът бележи третото сътрудничество между София и А24 след филмите On the Rocks и The Bling Ring.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари