IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джони Деп и Алис Купър превземат София

1 ноември 2022 14 40

Бандата им Hollywood Vampires с първи концерт у нас

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Българските меломани най-накрая ще имат възможността да се насладят на музикалните умения на Джони Деп!

Преди дни стана ясно, че групата Hollywood Vampires, в която участват Деп, Алис Купър и Джо Пери, ще направи първия си концерт у нас на 12 юни 2023 година. Късметлиите, добрали се до билети за шоуто, ще видят как актьорът от „Карибски пирати“ не само свири на китара, но и пее заедно с Купър. За да станат нещата още по-хубави, към триото ще се присъедини и още един китарист – Томи Хенриксен.

Концертът в София е част от европейския тур на групата, която се завръща на световната сцена след тригодишна пауза. През това време Деп имаше други грижи на главата си, борейки се с бившата си съпруга Амбър Хърд и таблоида Sun. Делата в Америка и Великобритания продължиха няколко месеца, като това в Щатите бе спечелено от Джони, но искът му на Острова бе отхвърлен. Тогава той съди таблоида Sun за статия, в която бе наречен „бияч на жени“, но съдията реши, че медията има пълното право да използва тези думи.

След като спечели битката срещу Амбър Хърд и очаква да получи 10 милиона долара обезщетение, Джони се запъти към музикалната сцена. Той обаче не се завърна към групата си Hollywood Vampires, а се присъедини към приятеля си Джеф Бек, с когото вече издадоха и съвместен албум. Актьорът изненада публиката в Англия, появявайки се неочаквано на сцената с китара в ръка.

По време на делото срещу Амбър Хърд, Деп сподели повече за страстта си към музиката, признавайки че това винаги е била първата му страст. Тогава бе попитан дали не е отрязал сам от пръста си, след което да е обвинил бившата си съпруга. Джони отговори, че никога не би направил такова нещо, защото това ще го възпрепятства да свири на китара.

„Защо да съсипвам единственото нещо, което е наистина добро в живота ми, като изключим децата?“, каза актьорът пред съда. Допълва, че в онзи момент е благодарил на Бога, че Хърд не е наранила ръката, с която хваща перото, защото в противен случай е трябвало тепърва да се учи да свири с другата.

Групата The Hollywood Vampires се създава през 2015 година като почит към рок звездите, починали през 70-те години на миналия век. В песните, които изпълняват, са включени хитове на The Who, Led Zeppelin, Дейвид Боуи и Motorhead. Разбира се, триото има и собствени албуми, като българската публика ще може да чуе парчета от последния им студиен запис Rise, направен през 2019 година.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Johnny Depp (@johnnydepp)

Името The Hollywood Vampires не е избрано случайно. Групата е кръстена на едноименния клуб, създаден от Алис Купър през 70-те години. В него членуват легенди като Джон Ленън, Кийт Мун, Мики Доленц и много други.

Очаквана изненада: Джони Деп все пак се среща с адвокатката си

Джони Деп изненада феновете в Англия с концерт

Преди две години групата на Джони Деп имаше планове да посети България, но всичко се провали заради пандемията. Концертите по цял свят бяха отложени или напълно отменени, като този в София имаше късмета да е в първата категория. Сега българските меломани ще могат да се насладят на талантите на Деп, Алис Купър, Джо Пери и Томи Хенриксен.

Концертът на The Hollywood Vampires е насрочен за 12 юни 2023 година.

За повече новини от света на музиката последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари