IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Историческо: „Дисни“ с първи герой, борещ се с проблемно тегло

2 ноември 2022 09 00

Във филма Reflect персонажът намира себе си чрез движенията

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Reflect – нов късометражен филм на Disney+ - изследва предизвикателствата, с които младите хора често се сблъскват, когато става въпрос за визията, и феновете възхваляват концепцията.

В епизод от последния сезон на Short Circuit Experimental Films, историята се съсредоточава върху Бианка, която се чувства не на място в класа си по балет и се притеснява, че е по-малко достойна от съучениците си. Борейки се с приемствеността на визията си, тя ъбира всички сили, за да си помогне сама да преодолее неувереността си, като се потопи в танца. В крайна сметка започва да оценява тялото, което преди това я е карало да се чувства неуверена в себе си.

Режисьорката Хилари Брадсфийлд, която е работила по сценария на втория „Аватар“, казва, че всичко е свързано с бодипозитивизма. Признава, че винаги е била позитивно настроена към тялото на всеки човек, но нещата се променят, когато погледне себе си в огледалото. „Разказването на историята от гледната точка на танцьор изглежда съвсем естествено“, казва Брадсфийлд. По думите ѝ, танцьорът винаги трябва да се гледа и да оценява движенията и стойката си, така че няма как да избегне огледалото и тялото си.

„Когато хората гледат късометражния филм, се надявам, че могат да се почувстват по-положително настроени към себе си и визията си, и да се чувстват добре относно трудностите в живота“, казва още режисьорката. Допълва, че понякога трябва да преминем през най-тъмните периоди, за да стигнем до светлината и красотата.

Новата програма Short Circuit Experimental Films е създадена, за да даде глас на по-голямо разнообразие от хора и истории. Всеки работещ в Disney Animation Studios може да представи идея и да има възможност да създаде свой собствен кратък филм.

Досега Reflect получи множество похвали от феновете, които се разпознават в образа на Бианка. „Това не е шега. Disney+ най-накрая направиха късометражен филм с герой с по-закръглено тяло. Разплаках се“, „На 16 години имах нужда от този късометражен филм на „Дисни“, преди да напусна балета, защото не исках повече да бъда дебелото момиче в класа“, „Радвам се, че малчуганите ще видят това“ са само част от коментарите в социалните мрежи.

През март стана ясно, че от Disney ще се опитват все по-вече да създават герои, които да представляват уязвими или неоценени групи в обществото.

За още новини от света на киното и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари