IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сагата приключи: Скарлет Йохансон и Disney се разбраха

4 октомври 2021 10 50

Актрисата съди компанията през юли за нарушения в договора

Снимка: БГНЕС

Скарлет Йохансон и Disney най-накрая говорят на един език относно сагата около филма „Черната вдовица“.

Два месеца, след като актрисата подаде жалба срещу компанията заради нарушения в договора, двете страни са изгладили отношенията си. „Щастлива съм, че се разбрах с Disney. Горда съм от работата, която сме свършили през годините и се наслаждавам на креативната връзка с екипа. Нямам търпение да продължим дружбата си през следващите години“, казва Йохансон пред списание People.

От Disney също бяха доволни от развоя на нещата, като шефът на отдела по съдържание на компанията заяви, че няма търпение да работи отново със Скарлет. „Много съм доволен, че успяхме да постигнем разбиране относно „Черната вдовица“. Оценяваме работата на Скарлет за вселената на Marvel и искаме да продължим колаборацията си с нея по други проекти, включително и Tower of Terror“, допълва Алън Бергман.

Скарлет -

Снимка: Getty Images

Йохансон започна дело срещу Disney през юли тази година, обвинявайки компанията в нарушаване на договора относно пускането на „Черната вдовица“ едновременно в кината и в платформата Disney+. Според актрисата, в сделката между двете страни е било записано, че филмът ще се появи само на голям екран, а Скарлет ще получи допълнително заплащане от продажбата на билети. Тя твърди, че заради пускането на „Черната вдовица“ в Disney+ печалбата от боксофиса е била по-малка, отколкото се е очаквало, което се е отразило на компенсацията ѝ.

„Черната вдовица“ излезе на 9 юли и спечели общо 378 млн. долара в световен мащаб. Това е първият филм със Скарлет от сферата на Marvel, където участва от 10 години. Всичко започна с „Железният човек 2“, когато героинята ѝ се появява за първи път. След това следват участия в „Отмъстителите“, „Завръщането на първия отмъстител“, „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“, „Капитан Америка: Войната на героите“, „Отмъстителите: Война без край“ и „Отмъстителите: Краят“.

Щастливият развой на нещата беше малко под въпрос, тъй като от Disney искаха да разрешат ситуацията тихомълком, но Скарлет не е била съгласна. Според адвоката ѝ, компанията е подала молба в съда за постигане на споразумение на частно дело. „След като първоначално отговори на съдебното дело с женоненавистна атака срещу Скарлет Йохансон, сега Disney предвидимо се опитва да скрие неправомерното си поведение чрез поверителен арбитраж“, казва Джон Берлински пред E!News. Той допълва, че компанията се страхува да разисква делото публично, защото знае какви са били обещанията към Скарлет и знае, че са ги нарушили.

Скарлет Йохансон

Снимка: БГНЕС

Все пак всичко вече е наред между Йохансон и Disney и феновете могат да очакват още техни общи филми.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари