IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скарлет Йохансон и възможността да не бъде Черната вдовица

4 август 2021 10 50

Първоначално за ролята е била избрана Емили Блънт

Снимка: Getty Images

В момента по кината върви филмът "Черната вдовица", който набира все по-големи печалби и доста се хареса на критиците. В главната роля е Скарлет Йохансон, чийто персонаж се появява първо в други филми от семейството на Marvel като "Железният човек" и "Отмъстителите". Сега тя получава своя собствена история, която се развива преди "Отмъстителите: Краят" и малко след "Първият отмъстител: Войната на героите". 

Йохансон толкова добре влиза в ролята на супер героинята, че ни е трудно да си представим, че не е била първият избор на сценаристите. Но истината е такава - Скарлет за малко да не получи правото да бъде част от семейството на Marvel. "Бях много голям фен на първия филм за Железния човек. Исках да работя с Джон Фаврю и Робърт Дауни-джуниър, но не получих ролята и това доста ме натъжи. Тогава обаче съдбата се намеси и няколко седмици по-късно отново ми се обадиха, защото другата актриса е отказала поради конфликти в графика", разказва Йохансон пред BBC Radio 1.

Въпросната друга актриса е била Емили Блънт, която няколко пъти е разказвала колко трудно й е било да откаже ролята, защото вече е била подписала договор за филма "Пътешествията на Гъливер". Той, както и "Железният човек 2" е излизат през 2010 година, което означава, че снимачните им процеси се застъпвали. 

Въпреки че първоначално е било доста тежко за нея, Скарлет споделя, че е научила важен урок от въртележката, през която е преминала за ролята. "Всяка възможност е възможност за работа и никога няма да се почувстваш по-добре от времето, в което си смятал, че си загубил дадена роля, но изведнъж я получиш. Бях много развълнувана, че получавам втори шанс", казва актрисата като съвет за всички нейни колеги, които изпитват трудности в индустрията. 

В скорошно интервю за шоуто на Хауърд Стърн Емили Блънт разкрива, че тя е била в дълбоки преговори да играе Черната вдовица в "Железния човек 2". Актрисата споделя, че не се е отказала заради собствени прищявки, а просто защото е трябвало да се придържа към вече подписания договор за "Пътешествията на Гъливер". 

"Беше малко сърцераздирателно за мен, защото изпитвам гордост от решенията, които взимам и филмите, които правя означават много за мен. Затова ми беше доста трудно да премина през тази ситуация", казва тя. По време на интервюто Блънт адресира и слуховете, че ще играе Невидимата жена в новия филм "Фантастичната четворка". Тя отрече твърденията и заяви, че филмите за супер герой вече са се "изхабили". 

"Не че тази работа е под моето ниво. Не е. Обичах Железния човек и исках да работя с Робърт Дауни. Щеше да бъде чудесно, но не знам дали това е моята сфера", откровена е тя. Допълва, че целият този жанр със супер героите вече е омръзнал на зрителя, защото постоянно се появяват не само нови филми, но и нови сериали, които обезсмислят всичко. 

Емили Блънт съвсем скоро ще се фокусира върху промотирането на филма "Круиз в Джунглата", чиято премиера е тази година. В него тя си партнира с Дуейн Джонсън-Скалата. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Totenkopf ( преди 2 години )
Абсолютна лъжа фимлът направи безпрецедентен флоп от -80% още на втората седмица.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар