IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елизабет Олсън подкрепи Скарлет Йохансон в делото срещу Дисни

25 август 2021 15 00

Йохансон съди компанията заради печалбите от Black Widow

Снимка: БГНЕС

Елизабет Олсън е последната знаменитост и първата от семейството на Marvel, която подкрепи колежката си Скарлет Йохансон в делото й срещи Disney. 

32-годишната Олсън наскоро направи интервю с Vanity Fair, в което поздрави Скарлет за смелостта, която е проявила. "Мисля, че е доста борбена и, когато прочетох новината, много се зарадвах", казва актрисата. Коментарът дойде, след като Елизабет беше попитана дали актьорите са се притеснявали относно бъдещето на филмовите си проекти след повторното отваряне на кината. 

Тя заяви, че се притеснява относно малките филми, които може да не стигнат до големия екран и веднага да бъдат пуснати в стрийминг платформите. Относно ситуацията със Скарлет, Олсън е категорична, всичко зависи от договора и нещата трябва да се спазват до последната точка. "Мисля, че това се отнася за печалбите на всички актьори и ситуацията е доста сериозна", допълва тя. 

Коментарите на актрисата идват след като Скарлет Йохансон подаде съдебен иск срещу Disney миналия месец, твърдейки че компанията е нарушила договора при пускането на филма "Черната вдовица" едновременно в кината и в платформата Disney+. В документите, цитирани от People, се казва, че двете страни са се съгласили лентата да бъде пусната само в кината, като голяма част от заплатата на Йохансон се определя от продажбата на билети. 

"От Disney умишлено са предизвикали нарушение по споразумението с Marvel без основание, за да попречат на г-жа Йохансон да реализира пълната полза от сделката", се казва в иска. Адвокатът на актрисата твърди, че компанията пуска филми като "Черната вдовица" директно в Disney+, за да увеличи абонатите си и по този начин да увеличи цената на акциите на компанията. Според него, това няма да е последният случай, в който талант на Холивуд се противопоставя на Disney и дава да се разбере, че каквото и да прави компанията, тя има законово задължение да спазва договорите си. 

От Disney излязоха с официална позиция, в която се казва, че Йохансон и адвокатът й нямат основание за подаване на подобен иск. "Disney изпълни изцяло договора си с г-жа Йохансон и освен това пускането на "Черната вдовица" в Disney+ значително подобри шансовете за допълнителна печалба към получените до момента 20 млн. долара", казват от компанията. Допълват, че искът е особено тъжен и притеснителен заради ситуацията в света и продължаващата пандемия. 

След подаването на иска, Disney беше критикувана от различни организации като Women in Films, ReFrame и TIME'S UP, които нарекоха отговора на компанията "атака срещу пола". Агентът на актрисата заяви, че Disney са се опитали помрачат успеха на Скарлет, включвайки заплатата й в официалното си съобщение. 

Скарлет Йохансон влиза в семейството на Marvel през 2010 година, играейки Черната вдовица (Наташа Романоф) във филма "Железният човек 2". Оттогава тя е постоянен герой във всички филми за Отмъстителите. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари