IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Брендън Фрейзър: Благодарение на Мат Деймън пробих в киното

3 януари 2023 11 00

Двамата играят във филма „Училищни връзки“ от 1992 година

Снимки: БГНЕС

Снимки: БГНЕС

Брендън Фрейзър определено има за какво да благодари на Мат Деймън.

Двамата актьори играят заедно във филма „Училищни връзки“ от 1992 година, което бележи и дебюта им в голямото кино. В скорошно интервю пред IMDb Фрейзър разказва как всъщност е получил ролята и защо Мат Деймън е основният виновник за успешната му кариера.

„Когато направих прослушването си с Мат Деймън, бях току-що излязъл от Академията – и това беше един вид тест. Предизвикан си нарочно, за да видиш дали имаш място в този свят, в тази индустрия, в този формат. И трябва да кажа, че Мат беше човекът, с когото се свързах. Не го копирах, но взимах доста неща от него“, казва актьорът. Очевидно тактиката сработва, тъй като Фрейзър получава ролята и дава старт на успешната си кариера в Холивуд. „Така че, Мат е човекът, на когото трябва да благодаря за всичко“.

Филмът „Училищни връзки“ се развива през 50-те години на миналия век и разказва за 17-годишния Дейвид (Фрейзър) – гимназист от обикновено еврейско семейство, който започва да учи в елитно училище със стипендия. Там той се запознава с Чарли (Деймън), който е антисемит и постоянно тормози учениците и учителите.

Наскоро Фрейзър се върна към ранните години от кариерата си в разговор с колегата си Адам Сандлър, с когото играят заедно в Airheads от 1994 година. Двамата участваха в поредицата Actors on Actors на Variety, говорейки си за предишните успехи и надпреварата в настоящия награден сезон. За момента Фрейзър е номиниран за „Златен глобус“ заради ролята си в The Whale. Очаква се скоро да получи и номинация за „Оскар“.

56-годишният Сандлър се пошегува, че именно той е открил Фрейзър и го е откраднал от режисьора Поли Шор. „Казах си, че не трябва да си вечният пещерен човек, а трябва да бъдеш в група“, каза Адам, намеквайки за ролята на Брендън във филма Encino Man от 1992 година, където той играе пещерен човек на име Линк.

Филмът Airheads разказва за музикална група от трима души, която се опитва да направи големия си пробив. Членовете ѝ се запътват към радиостанция, където молят да им бъде пуснато демопарчето. Когато диджеят отказва, те го заплашват с пистолет и взимат за заложници всички служители.

Брендън Фрейзър се завърна към киното победоносно

Брендън Фрейзър е абсолютно неузнаваем

Брендън Фрейзър се изкачва до световна слава в началото на 90-те години с роли в комедийни филми като „Джордж от джунглата“, но постига най-големия си успех с играта си в поредицата „Мумията“. След серия от боксофис успехи в края на 90-те и през 2000-те години, актьорът напуска светлината на прожекторите на фона на различни лични проблеми, включително множество операции и смъртта на майка му Карол.

Сега Фрейзър се завръща към киното, като първата роля, която получава е на Чарли – затлъстял мъж, който се опитва да оправи връзката си с отчуждената си дъщеря Ели. Дарън Арнофски е режисьор на филма, а The Whale вече може да се гледа в кината.

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари