IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Брендън Фрейзър за малко не умрял докато снимал „Мумията“

6 март 2023 10 40

Актьорът разкрива, че бил задушен

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Брендън Фрейзър си спомня за страховито преживяване по време на снимките на „Мумията“.

По време на участието си в предаването на Кели Кларксън, номинираният за „Оскар“, разказа за инцидент на снимачната площадка, при който за малко е щял да умре от задушаване. Всичко се случва, докато екипът заснема сцена на обесване в хитовия приключенски филм от 1999 година.

Във въпросния момент Фрейзър е стоял на пръсти с въже около врата си, като движенията му са били ограничени. Очевидно обаче режисьорът Стивън Сомърс не е бил доволен от видяното на камерата и е помолил актьора да се постарае още малко, за да накара зрителите да повярват, че наистина се беси.

Снимките започват отново, но човекът, който отговаря за въжето, е започнал да го дърпа малко по-нагоре от очакваното. Краката на Фрейзър започнали да поддават и така тялото му тръгнало надолу. В същия момент обаче човекът отгоре започнал да дърпа въжето нагоре и така гърлото на актьора било хванато в непоносима хватка.

„Следващото, което си спомням е, че лакътят ми беше в ухото, целият свят беше на една страна, имах чакъл в устата и всеки около мен мълчеше“, разказва Фрейзър.

И въпреки че координаторът по каскади на снимачната площадка, който е свестил актьора след припадането, се е опитал да се пошегува с него, Брендън е поискал само едно – да си отиде вкъщи. Въпросната шега, която координаторът казал, била: „Честито, вече си в клуба. Същото се случи с Мел Гибсън по време на снимките на „Смело сърце“.

В интервю за GQ през 2018 година Фрейзър говори как по-физическите роли във филми като „Мумията“ и „Човекът от джунглата“ са се отразили сериозно на тялото му. Травмите, получени по време на снимките, са наложили множество операции, но това не спряло Фрейзър, защото тогава е правел всичко, за да получи работа.

„Чувствах се като коня от „Фермата на животните“, чиято единствена задача е само да работи. Той работеше за доброто на всички, не задаваше въпроси и не създаваше проблеми, докато не умря“, казва Брендън. Допълва, че е чувствал нуждата да подобрява всяка една сцена, която е била снимана отново, за да се хареса на останалите. Тогава не е мислел дали това ще го нарани или не.

Въпреки някои от неприятностите, през които е трябвало да премине, Фрейзър сподели, че е готов отново да влезе в ролята на Рик О'Конъл, ако някога се снима втора част на „Мумията“. Единственото му условие е някой да измисли подходящ сценарий, който ще пасва на първия филм.

Брендън Фрейзър бойкотира „Златен глобус“ заради сексуално посегателство към него

Брендън Фрейзър се завърна към киното победоносно

Миналия месец актьорът изненада пълен киносалон в Лондон, където се прожектираше „Мумията“. Излизайки на сцената, той носеше кожено яке, панталони в бежов цвят и ботуши, напомняйки за емблематичния си герой.

Завръщането на Брендън Фрейзър към киното е повече от победоносно. След дълга почивка, той участва във филма The Whale, за който печели награда след награда и е номиниран за „Оскар“. Дали ще спечели, ще видим на 12 март.

За още новини от света на киното и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари