IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Почина певицата Коко Лий

6 юли 2023 17 40

Тя е страдала от депресия

Снимка: БГНЕС

Родената в Хонконг певица и актриса Коко Лий, чиято десетилетна кариера включва десетки успешни албуми, филми и телевизионни предавания, почина в сряда. Скръбната вест съобщиха сестрите ѝ в социалните мрежи.

Сестрите ѝ Карол и Нанси заявиха, че тя е страдала от депресия „от няколко години“ и е направила опит да отнеме живота си в неделя. Тя е била хоспитализирана, но не е могла да бъде съживена от кома и е починала едва на 48 години.

В изявлението си сестрите пишат, че тази година се навършват 30 години от началото на певческата кариера на Лий, по време на която тя „спечели безброй международни признания с най-продаваните си песни и остави у публиката поразително впечатление от отличните си изпълнения на живо“.

„Известно е също така, че КоКо работи неуморно, за да отвори нов свят за китайските певци на международната музикална сцена, и тя направи всичко възможно, за да блесне за китайците. Гордеем се с нея!“, пишат те.

В публикацията се отправя молба за уединение, докато семейството скърби, и се добавя: „Въпреки че КоКо остава на света за недълъг период от време, нейните лъчи светлина ще продължат да светят завинаги!“

Лий е родена в Хонконг и е израснала в Съединените щати. По време на едно от посещенията си в Хонконг след завършване на гимназията печели първо място в конкурс за певци, което поставя началото на музикалната ѝ кариера. През 90-те години на миналия век тя постига успех в Азия, продава милиони албуми и издава музика на английски, мандарин и кантонски.

Нейните R&B звуци, примесени с хип-хоп, я правят популярна и в САЩ и тя придобива достатъчна известност, за да бъде наета да озвучи героинята на „Дисни“ Мулан в издадената през 1998 г. версия на „Мулан“ на мандарин.

Но световна слава ѝ носи хитовият филм от 2000 г. Crouching Tiger, Hidden Dragon.
Лий изпълнява A Love Before Time на церемонията по връчването на наградите „Оскар“ през 2001 г. в предаване, гледано от десетки милиони зрители.

През последните години тя участва в китайски телевизионни конкурси за певци, сред които Infinity and Beyond и Singer.

В последния си пост в Instagram от 31 декември 2022 г. Лий признава, че годината е била „невероятно трудна“, но призовава последователите си да останат позитивни и да разпространяват любов. „Не сте сами, независимо колко труден става животът, аз съм с (вас)“, пише тя.

Съобщението за смъртта ѝ предизвика шок и скръб в интернет, а последната ѝ публикация в Instagram беше залята от съболезнователни съобщения, включително от други хонконгски артисти. Темата се превърна в тенденция и в китайската социална медийна платформа Weibo, като събра близо 1,4 милиарда гледания.

Тя повдигна дискусия за психичното здраве и депресията, като мнозина изтъкнаха веселия, бъбрив публичен образ на Лий и призоваха хората да се подкрепят взаимно с доброта и чувствителност. Други похвалиха Лий за това, че като американка от азиатски произход е прекрачила границите и е предоставила на младите китайки модел за подражание на световната сцена.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари