IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виновна без вина - фенове искат Сандра Бълок да върне Оскара за "Невидима зона"

17 август 2023 16 30

Причината - скандалът между семейство Тухи и Майкъл Оер, които вдъхновяват филма

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Преди няколко дни се зароди скандал, който е напълно достоен за холивудски филм. Обаче от онези истории, които не завършват с щастлив край, карат те да обмисляш действията на героите до края и всъщност завършват по най-неочаквания начин. От филмите, в които дори най-щастливото и благо семейство се оказва с тъмна история, за която никой не подозира. 

Семейство Тухи е точно такова. Живеещо в едно от богатите предградия на Америка в къща с голям двор и няколко спални, Лий Ан и Шон са родители на две деца, които учат в държавно училище и са възпитани така, че да не показват колко са привилигировани. Те не парадират с парите на родителите си, не изпускат уроците и се представят добре в клас. Още повече - научени са да се държат добре с хората. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iker Zarazua (@nfl__newsmx)

Лий Ан и Шон обаче искат да направят и нещо за света. Да оставят следа, която ще се помни дълго. И точно когато търсят подобна кауза, пред тях се явява едно чернокожо момче на име Майкъл Оер, което има нужда именно от тях. От любящо и грижовно семейство, което да му осигури собствено легло и да му помогне да открие истинския си потенциал. А той се крие в американския футбол. 

Майкъл Оер не комуникира добре с останалите, проваля се в училище и не знае нищо за социалните норми. Всичко научава от Лий Ан и Шон, който се опълчват на цялата си общност, приютявайки чернокож гимназист. Дори го включват в коледната си картичка, която изпращат на семействата си, чиито членове са расисти. Оер се превръща в истинска сензация в гимназиалния футбол и получава оферти от множество колежи. С помощта на семейството си, той избира Тенеси, където са учили Лий Ан и Шон. Така той започва кариерата си в американския спорт, като достига до една купа от Супербол.

Така можем да ви резюмираме историята на Майкъл Оер, която е представена във филма "Невидима зона". Лентата е направена по едноименната книга на Майкъл Луис. Трогателната драма се превръща в истински хит и печели множество номинации за "Оскар", като една от тях е за Сандра Бълок, която влиза в ролята на Лий Ан. Актрисата печели златната статуетка, която обаче сега се превърна в повод за критики от страна на потребители в социалните мрежи. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GoldenGirl (@goldengirlgigi)

Причината е, че преди няколко дни Майкъл Оер разби на пух и прах представите ни за щастлива история. Той подаде жалба в съда, в която обвинява Шон и Лий Ан в измама и изнудване, както и в печелене на милиони на негов гръб. Според документите, футболистът е бил излъган да подпише документи, които е смятал, че са осиновяване, а всъщност са били само за настойничество. По този начин семейство Тухи печели средства от всеки един договор на Майкъл, независимо че той вече е пълнолетен. 

Оер също така твърди, че настойничеството не му позволява да влиза в каквито и е да споразумения без разрешението и съгласието на семейство Тухи. Той пише, че не е получил и един цент от авторските права на "Невидима зона", докато Лий Ан, Шон и децата им са взели повече от 2 милиона долара. 

След като скандалът се разпространи навсякъде, потребили в социалните мрежи започнаха да нападат Сандра Бълок, която единствена от филма си тръгва с "Оскар". Част от коментиращите искат актрисата да върне наградата, ако твърденията на Оер се окажат истина. Тя също така печели и "Златен глобус", но за него нищо не се споменава до този момент. 

Други пък написаха, че Бълок трябва да върне Оскара, но всъщност тя самата не трябва да бъде винена. "Тя е страхотна актриса, но сега този трофей символизира една пълна лъжа, измилица, измама и криминални обвинения", пише един потребител. 

Майкъл Оер, вдъхновил филма "Невидима зона", съди осиновителите си

До този момент Бълок не е коментирала случая, но колегата й - Куинтън Арън, който изиграва ролята на Майкъл Оер се обяви в нейна защита. В интервю за New York Post, той застана срещу всеки един критик, който се опитва да омаловажи работата на Бълок и да я приравни с действителността. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ElPortalMx (@elportalmx)

"Живеем в епоха, където хората нямат проблем да сочат с пръст някого и да хвърлят обвинения към него, което е напълно погрешно. Все едно се съгласяваме да хвърлим един човек на вълците", казва Арън. По думите му, Бълок не е направила нищо лошо, а в момента преминава през много труден личен период и няма нужда от допълнителни проблеми, създадени от една нейна роля. 

Съвсем наскоро Сандра Бълок загуби дългогодишния си партньор, Брайън Рандал, който загуби тригодишната си битка с АЛС. 

В отделно интервю за TMZ, Арън заяви, че Бълок е направила прекрасна роля и не трябва да бъде обвинявана или критикувана за нещо, което няма нищо общо с нея. Той смята, че филмът е чудесен и е изпраща едно позитивно послание за осигуряването на хубав живот на едно младо момче с огромни възможности. 

"Ние сме в бизнес за забавление и понякога има определени свободи, които се дават на сценариста или продуцента, или на режисьора, за да направят филма привлекателен за определена аудитория. И мисля, че се получи нещо успешно, което да мотивира цяло едно поколение да прави добро", казва още Арън. 

Актьорът допълва, че все още го разпознават по улиците именно заради ролята му на Майкъл Оер и има почитатели, които му казват, че историята е променила живота им в положителна посока. 

"Въпреки че днешните събития между Майкъл и семейството му са притеснителни, все още смятам, че самият филм изпълни чудесна цел. Не виждам някой да казва, че "Невидима зона" е разрушила живота на някого", казва още Арън. 

За новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари