IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скръбна вест: Дългогодишният партньор на Сандра Бълок, Брайън Рандъл, загуби битката с коварна болест

8 август 2023 12 30

Той се е борил с АЛС цели три години

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

След като се завъртяха слухове, че Сандра Бълок е сложила край на връзката си с Брайън Рандъл след дълги години, истината се оказа много по-тъжна. Всъщност актрисата е загубила приятеля си, който е починал след дълга борба с амиотрофичната латерална склероза.

Новината бе потвърдена от семейството на Рандъл, което помоли медиите за уединение и спокойствие в този труден момент. Според официалното им изявление, той е починал на 5 август след тригодишна битка с АЛС, като е избрал да пази болестта си в тайна от медиите, споделяйки само с най-близките си хора. Семейството казва още, че всеки, който е знаел за състоянието на Брайън, е бил помолен да пази тайната, за да може да се предотвратят ненужни слухове и теории в интернет пространството.

Семейството на Рандъл благодари на лекарите, които са се опитвали да подобрят състоянието му, както и на сестрите, които постоянно са били до него. По думите им, част от медицинския екип се е превърнал във второ семейство за фотографа, като е прекарвал голяма част от деня в стаята му и понякога дори сестрите водели своите семейства за компания.

До този момент няма официално съобщение от Сандра Бълок относно смъртта на дългогодишния ѝ партньор. Двамата се запознават, когато той снима рождения ден на сина ѝ Луис през януари 2015 година. Малко по-късно същата година те започват да показват любовта си на публични места, като дори се появяват заедно на сватбата на Дженифър Анистън и Джъстин Теру.

През 2021 година Бълок, която е майка на 13-годишния Луис и 10-годишната Лайла, говори за брака по време на появата си в предаването Red Table Talk. Тогава тя казва, че е намерила любовта на живота си и двамата заедно отглеждат три деца – Рандъл има дъщеря. По думите ѝ, това е най-хубавото нещо, което някога ѝ се е случвало и не би го заменила за нищо.

„Не казвам на хората да го правят като мен, но аз нямам нужда от парче хартия, за да бъда отдадена на партньора или децата си. Не трябва някой да ми казва да подкрепям любимия си в добро или лошо. Не трябва да ми казват, че трябва да премина през всичко за мъжа до мен“, казва актрисата.

В същия епизод на Red Table Talk Бълок казва още, че Рандъл е чудесен пример за нейните деца. „Имам партньор, който е отдаден християнин и показва, че винаги има два начина да гледаш на нещата. Невинаги съм съгласна с него, както и той с мен, но е чудесен пример, дори когато мненията ни се разминават“, категорична бе звездата.

Бълок признава, че на моменти е доста инатлива, но все пак дава крачка назад и се заслушва в това, което другият човек иска да каже. Допълва, че отглеждането на деца с друг човек е доста трудно, защото дълго време е била сама и вече си е изградила рутина, която рядко иска да променя. Все пак е решила да го направи за Рандъл.

Булка на 55: Сандра Бълок се омъжила тайно

Сандра Бълок на 53 – блести в списание Instyle

Сандра Бълок за първи път показа 8-годишната си дъщеря

Макар Сандра да не споделя все още чувствата си след смъртта на Брайън, сестра ѝ публикува трогателно съобщение в социалните мрежи.

„Сигурна съм, че Брай е намерил най-доброто риболовно място в рая и вече хвърля въдицата за сьомга“, пише Джесин Бълок-Прадо.

Тя разкри и как Сандра се е грижила за партньора си, докато той се е борил с АЛС. „Това е коварна болест, но имаше определено спокойствие от факта, че за него се грижеха най-добрите лекари и сестри, които Сандра успя да намери и да доведе в дома им“, пише още Джесин.

Амиотрофичната латерална склероза, наричана още болест на Лу Гериг, е неврологично заболяване, характеризиращо се с прогресивна дегенерация на моторните неврони, което води до парализа и смърт. АЛС впоследствие довежда до атрофия на мускулите и мозъкът изгубва напълно способността си да ги контролира. Един от най-известните случаи на АЛС е Стивън Хокинг, който е прикован към инвалидна количка през по-голямата част от живота си.

До този момент няма категорично лечение на АЛС, но има няколко начина, по които болестта може да се контролира или да се облекчат симптомите за определено време. Семейството на Брайън Рандъл помоли феновете и приятелите му да дарят каквато и да е сума на ALS Association и болницата в Масачузетс, вместо да изпращат цветя.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари