IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сандра Бълок: Изтощена съм, имам нужда от почивка

22 юни 2022 09 00

Актрисата потвърди, че ще напусне Холивуд за кратко

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Когато Сандра Бълок първоначално получава покана от Paramount да продуцира и да участва във филма „Изгубеният град“, тя отказва. Но в следващите няколко дни не е спирала да мисли за проекта и именно затова се връща в студиото и приема, но с условия. Искала е главната героиня да бъде по-смела и героична, както и мъжкият персонаж да има леки феминистки и чувствителни черти в характера.

„Нямаше никакви препятствия пред женския персонаж. А мъжкият беше като всички останали, които досега сме виждали“, казва Бълок пред The Hollywood Reporter. Актрисата се е зарадвала, когато колегата ѝ Чанинг Тейтъм нямал никакви проблеми с включването на женски черти в героя му, като дори приел идеята с отворени обятия.

Сандра Бълок

Снимка: БГНЕС

Тези дни, Бълок и продуцентката Лиза Часин, заедно с останалия екип на „Изгубеният град“, празнуват преминаването на границата от 100 милиона приходи в домашния боксофис. Той се превърна и в първия филм, заснет по време на пандемията, който привлича жените към киното, особено по-възрастните дами. Според данните, 56% от всички закупени билети са били взети от дамската част само в първия уикенд от премиерата на филма.

Гледайки назад, Бълок, която ръководи компанията Fortis Films, е знаела, че ѝ трябва продуцентски партньор, ако иска да се занимава с „Изгубеният град“. Намира го в лицето на Часин, която основава 3dot Productions преди няколко години, след като напуска работата си в Working Title. Бълок познава Лиза от дълги години, но досега не е работила с нея.

„Просто исках партньор. Бях изморена да правя всичко сама“, казва актрисата. Досега тя е продуцирала повече от 20 филма съвсем сама. Бълок, както и Чанинг Тейтъм, са искали проектът им да бъде пуснат по кината, въпреки че последните два филма на Сандра – Bird Box и The Unforgivable – направиха своята премиера директно в Netflix.

Сандра Бълок

Снимка: Getty Images

Според Бълок, стрийминг услугите набират все по-голяма скорост, но този път е искала да привлече хората към киносалоните. Именно затова целият екип започва да снима по начин, достоен за големия екран, разчитайки на по-големи мащаби и по-ексклузивни сцени. „Изгубеният град“ се заснема през 2021 година в Доминиканската република.

„Успехът на „Изгубеният град“ е доказателство за креативното виждане на Санди и нейните инстинкти. Доказва, че един филм, продуциран и воден от жена, се харесва на всяка публика и ни напомня, че хората все още искаме да се смеем заедно“, казват от Paramount.

Сандра Бълок

Снимка: Getty Images

Въпреки големите успехи през последните години, Бълок смята да си вземе почивка от киното. Тя намекна за това миналата година по време на филмовия фестивал South by Southwest, като сега потвърди думите си.

„Не искам да се съобразявам с графика на друг, освен със своя. Изтощена съм. Много съм уморена. Не мога да вземам здравословни, умни решения и го знам“, казва актрисата. Засега не е ясно точно колко ще трае почивката ѝ от Холивуд, но през това време Бълок ще се фокусира върху двете си деца – Луис и Лайла.

Все пак феновете ще имат възможност да видят Сандра отново на екран съвсем скоро. Тя ще участва заедно с Брад Пит във филма Bullet Train. Актрисата се присъедини към проекта миналия февруари, замествайки Лейди Гага, която се отказа. Очаква се Bullet Train да излезе на 5 август.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари