IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Робърт Дауни-младши също смята, че Марго Роби „не получава достатъчно признание“ за „Барби“

2 февруари 2024 14 50

Актьорът от „Опенхаймер“ защити колежката си

Снимка: БГНЕС

След като Марго Роби не получи номинация за „Оскар“ за изпълнението си в „Барби“, актрисата беше защитена от колегата си, изиграл Кен във филма – Райън Гослинг.

Сега стана ясно, че към хората, които не са съгласни с индивидуалното признание за „Барбенхаймер“ е и Робърт Дауни-младши, който получи номинация за „Оскар“ за поддържаща мъжка роля за изпълнението си в „Опенхаймер“.

„Според мен Марго Роби не получава достатъчно признание“, заяви Дауни-младши, докато участваше в разговор на SAG-AFTRA с актьорите Стърлинг К. Браун и Уилям Дафо, който беше публикуван в YouTube.

Звездата от „Опенхаймер“, режисиран от Кристофър Нолан, говори още за нюансите в изпълнението на Роби в „Барби“, които според него са били пренебрегнати.

„Америка (Ферера) има тази невероятна реч – и между другото, тя я заковава – гледам я и си казвам: „Уау! Като че ли това беше наистина трудна задача. Това беше като малка едноактна пиеса, от която зависи целият филм“, казва той, като има предвид станалия известен монолог на героинята на Ферера към края на „Барби“.

Когато камерата заснема Роби „толкова активно да слуша“ речта на Ферера, Дауни-младши казва: „тогава осъзнах, че е добре. Сега виждам, че Грета (Гъруиг) наистина е напът да постигне нещо. Но Роби беше тази, която трябваше да се довери на това.“

Споменава и за присъщите предизвикателства на играта на снимачната площадка, където друг актьор изпълнява целия диалог, но когато режисьорът иска да снима слушащия, „е трудно“, тъй като актьорът е слушал това цял ден и трябва да го слуша отново и да го направи.

По-рано този месец имаше широко разпространено недоволство, когато Роби, която изпълнява ролята на куклата на Mattel, и Гъруигг, която е режисьор на филма, не получиха индивидуални номинации за „Оскар“ съответно в категориите за главна женска роля и най-добър режисьор.

Гъруиг все пак получи номинация за най-добър адаптиран сценарий, а Роби, в качеството си на продуцент, беше отличена с номинация за най-добър филм. Но мнозина, включително колегата на Роби – Райън Гослинг, бяха възмутени от индивидуалното им пропускане, припомня CNN.

„Да кажа, че съм разочарован, че те не са номинирани в съответните категории, би било недостатъчно“, заяви Гослинг в изявление миналата седмица, реагирайки на собствената си номинация за „Оскар“ за ролята на Кен.

Филмът „Барби“ получи общо осем номинации, включително изненадваща номинация за Ферера в категорията за поддържаща женска роля.

Роби пък каза, че се вълнува, че филмът е получил цели осем номинации.

Наградите „Оскар“ ще се проведат на 10 март в Холивуд, като водещ отново ще бъде Джими Кимъл.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари