IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Васко Василев вдигна 12 000 на крака

1 март 2016 10 20

Цигуларят с уникално шоу в „Арена Армеец“

Снимки: Булфото

Снимки: Булфото

„Никога не съм си мечтал, че ще свиря Паганини сам пред 12 000 човека“. С тези думи описа своето преживяване в зала Арена Армеец снощи цигуларят Васко Василев.

Той изправи на крака пълната зала със първия си самостоятелен концерт от такъв мащаб у нас.

Васко призна, че е получил вдъхновението и смелостта за такава изява от Лили Иванова, която бе сред специалните гости в залата.

Всъщност аплодисментите бяха редувани с пълна тишина, в която хилядите негови почитатели се потопиха в класиките и звука на неговата цигулка. А публиката чу не само Паганини, наслади се и на фламенкото на Пако Де Лусия.

Двучасовото шоу започна с концертна версия на „Турандот“ с пианистката Памела Никълсън в главната роля, заедно с хор и оркестър.

Най-добрият балетмайстор на Кралския оперен балет на Великобритания и степ танцьор – австралиецът Стивън Макрей, балерината от Берлинската държавна опера Яна Селенко, диригентът Такуто Танака, буги-вуги пианистът Кейто Сайто, с когото Васко имаше съвместен концерт миналата година у нас, „Чамбао“, с които цигуларят записва нов албум, подкрепиха виртуозния Васко Василев, за да направят спектакъла и преживяването пълно.

А Васко възкликна: „Егати залата!“.

„На сцената имаше много любов, най-важното е, че го усетих и в публиката“, доволен е цигуларят.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари

Мона Пена ( преди 8 години )
Защо няма коментарии? Защото няма жълтини, с които така свикнахме напоследък. Представям си какво щеше да бъде, ако някоя фолк "звезда" беше направила концерт! Щяхме да се спраскаме от коментарии, включително и за бикините й.Браво на Васко! Концертът беше страхотен! А и той е страхотен не само като артист!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар