Специално подготвена програма за концерта си в зала 1 на НДК на 8 декември ще представи грандиозния Strauss Orchestra Vienna, начело с прочутия в цяла Европа диригент Питър Гуд.

Освен всички безсмъртни класики, дело на знаменитата фамилия Щраус, музикантите ще зарадват българските почитатели и с две великолепни арии, изпълнени от младата звезда на европейската оперна сцена Елизабет Ярман, която ще се присъедини към концерта на оркестъра на 8 декември.

„На концерта в София ще изпълня популярната ария „Mein Herr Marquis“, изпълнена от Адел. Адел е една от любимите ми роли. Тази ария изисква наистина добра техника на пеене и накрая публиката бива възнаградена с доста високи октави, което е мой специалитет.“, сподели Елизабет Ярман. Певицата разкри още, че сред специално подготвените за концерта в София композиции е и прочутата „Frühlingsstimmenwalzer“ (Пролетни ветрове) – едно от най-големите предизвикателства за колоратурното сопрано.

Оригиналният Strauss Orchestra Vienna, който пожъна невероятен успех у нас през 2012 година, и чието гостуване положи началото именно на тази традиция, ще дойде отново, за да потопи родните фенове на класическата музика в омагьосващия свят на безсмъртната австрийска династия, чието музикално наследство се е превърнало в един от стълбовете не само на световната музика, а и на културната история на човечеството като цяло.

С професионален състав от изключително опитни музиканти Strauss Orchestra Vienna поддържа постоянна водещата си позиция с най-високи художествени стандарти пред множество подобни музикални формации.

Питър Гут е международно признат специалист по творчеството на Йохан Щраус и един от най-уважаваните диригенти на класическата музикална сцена, както във Виена, така и в цял свят. Верен на традицията на Йохан Щраус, той дирижира оркестъра и с цигулка в ръка. От началото на новото хилядолетие, Strauss Orchestra Vienna изнася всички свои новогодишни концерти в голямата зала на Винер Концертхаус, което бързо се превръща в непоклатима традиция за виенчани.