С още едно обвинение се сдоби скандално известният холивудски продуцент Харви Уайнстийн. Фотомодел от Полша го обвини, че се е опитал да я изнасили, докато тя е била на 16 години, предадоха световните агенции.

Жената се обърнала към съда в нюйоркския район Манхатън, пред който е потвърдила, че се запознала на парти в Ню Йорк с Уайнстийн през 2002 г.

Продуцентът предложил на момичето, което искало да стане актриса, да се срещнат след няколко дни на работен обяд. Но вместо това я отвел в нюйоркската си квартира. Там Уайнстийн пристъпил към агресивни и сплашващи опити да я склони към нежелана близост, за да може да получи кариера на актриса.

Жената се съпротивлявала и му отказала, което вбесило продуцента, но той все пак я оставил да си замине, се казва в съдебните документи.

След това Уайнстийн в продължение на 10 години се опитвал да постигне близост с нея и дори ѝ дал да се снима в епизодична роля в един от неговите проекти.

Но продуцентът не успял да постигне своето. Адвокатът на Уайнстийн Бен Брафман определи обвиненията като изфабрикувани и несъответстващи на действителността.

Салма Хайек: Когато разказах на съпруга ми за Хари, той бе бесен

Най-сетне: Съпругата на Уайнстийн проговори

„Кушетка за кастинг“: Харви Уайнстийн – по халат, върху легло