IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наградите „Оскар“ – кои са фаворитите?

23 януари 2019 09 30

Обявиха номинациите

Източник: Reuters

Източник: Reuters

Американската академия за театрално и филмово изкуство обяви номинациите за „Оскар“. Това стана на официална церемония в Лос Анджелис.

Престижната награда се присъжда в 24 категории. По десет номинации за най-добър филм получиха филмите „Рома“ и „Фаворитката“. „Роди се звезда“ и лентата „Вице“ пък са с 8.

Хиляди хора очакват да разберат дали дебютът на Лейди Гага в „Роди се звезда“ ще успее да пребори изпълнението на Глен Клоуз, което вече беше отличено със „Златен глобус“.

„Зелената книга“ също е сред претендентите. Там българският актьор Димитър Маринов има второстепенна роля.

„Прави впечатление, че филмите са много различни жанрово – филм като „Рома“ и „Черната пантера“ нямат нищо общо един с друг. Според мен академията се опитва да интегрира повече различни като жанр филми“. Това заяви пред Bulgaria ON AIR режисьорът и актьор Николай Станчев.

По думите на специалиста, в момента филмите са в по-свободен стил, докато преди общата атмосфера е била насочена към драмата и дори политиката.

„Смятам, че Брадли Купър има много по-голям шанс и при режисурата и при главна мъжка роля, защото при женските роли Глен Клоуз, която за седми път е номинирана, никога не е печелила и би взела статуетката. Гага не я виждам като носител на Оскар все още“, каза още Станчев.

Четете още:

Драма в Холивуд: Оскарите няма да имат водещ

Заради неуместни шеги: Кевин Харт се отказа да води Оскарите

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари