IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Краят на „Хубава жена“ е трябвало да бъде друг

6 юни 2019 11 30

Романтиката във филма не е била първоначалната идея

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

„Хубава жена“ е останал в историята на киното като една от най-добрите романтични комедии. Но всъщност първоначално е бил замислен с друг край.

Филмът разказва за Едуард (Ричард Гиър), който е богат бизнесмен и Вивиан (Джулия Робъртс), която е проститутка. Двамата се срещат, когато той решава да я наеме, за да му бъде гадже за една седмица докато си свърши работата в Лос Анджелис.

В процеса обаче двамата започват да се влюбват един в друг. Към края всичко изглежда, че ще завърши тъжно, тъй като Едуард се отправя към дома си в Ню Йорк, а Вивиан остава в малкия си апартамент в Лос Анджелис.

Но типично по холивудски, героят на Ричард Гиър се връща от летището с бяла лимузина и преодолява всичките си страхове, за да стигне до своята любима. И така се ражда една любов, за която всеки мечтае.

Снимка: Reuters

Но не всичко е трябвало да бъде така. Всъщност, краят е трябвало да бъде много по-мрачен. Идеята на филма, който първоначално е бил озаглавен „3000“, е била, че накрая Вивиан умира от свръхдоза. Продуцентите обаче осъзнават, че не могат да направят толкова страшен филм, който е подкрепян от Дисни. „Много хора не можеха да си представят как ще го направим като романтичен филм“, сподели Джефри Каценберг, който по онова време е шеф на студиото.

Това не е първият път, в който се говори за мрачната тематика на романтичната комедия. Сценаристът Джонатан Лоутън преди време сподели, че сценарият е бил харесан и е бил разглеждан като сериозна тема. „Имахме разрешение от Холивуд да покажем нюансите на сексуалността, парите и проституцията“. Все пак обаче режисьорът Гари Маршъл решава, че хората ще искат да гледат приказка и се оказва напълно прав. „Химията между Ричард Гиър и Джулия Робъртс е толкова голяма на екран, че не може да видиш тази история да приключи по друг начин“, сподели той пред Vanity Fair.

Снимка: Reuters

„Хубава жена“ излиза през 1990 г. и донася на Джулия Робъртс награда „Златен глобус“, а приходите от филма са над 400 млн. долара.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари