IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-малко секс и наркотици в „Рокетмен“

10 юни 2019 11 40

Елтън Джон признава, че някои филмови компании са искали да променят тона на филма

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

„Рокетмен“ е на върха на класациите в момента. Филмът набира огромна популярност още с първата си прожекция на 31 май. Това е двучасов биографичен филм за великия Елтън Джон, който представя целия процес от трудното детство на звездата до издигането му в музикална икона.

Реджиналд Дуайт е просто обикновено момче, което един ден сяда пред пианото вкъщи и започва да повтаря мелодия, която чува по радиото. Тогава майка му и баба му разбират, че в него има талант и решават да го запишат на уроци. Оттам Дуайт започва да мечтае за кариера, която ще го изстреля на върха и ще му позволи да се изнесе от къщата, в която не се чувства обичан. Не след дълго, Реджиналд разбира, че трябва да промени нещо в себе си, за да може да се издигне като солов артист. По съвет на негов колега, той сменя името си на Елтън Джон и оттам започва историята на един от най-великите музиканти в съвременната музика.

Елтън Джон и Тарън Еджъртън. Снимка: Reuters

Но славата си има цена и това се вижда и от филма „Рокетмен“. Елтън попада в спиралата на наркотиците, алкохола, секса и безразборното харчене на пари. Всичко това е показано нагледно в лентата, а това не се е харесало на много от филмовите компании. Самият Елтън Джон признава, че някои от студиата, към които са се насочили за подкрепа, са искали да намалят сцените, в които се показват секс и наркотици. „Не исках да показвам филм само с тези неща, но всеки знае, че животът ми е имал и такива периоди през 70-те и 80-те години“. Самата компания Paramount Pictures, която разпространява филма е имала съмнения относно деликатните сцени. Искали са да премахнат секса между Тарън Еджъртън (Елтън Джон) и Ричард Мадън, който играе Джон Рийд – първия приятел на музиканта. В крайна сметка обаче режисьорът Декстър Флечър продължава по оригиналната история.

Ричард Мадън. Снимка: Reuters

„Рокетмен“ разказва една приказна история за това как едно момче може да стигне до голямата сцена, но пътят към нея не е много лесен.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари