IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спомени от снимачната площадка на „Приятели“

21 юни 2019 11 50

Гост-звездите в сериала разкриват трогателно истории

Снимка: Getty

Снимка: Getty

„Приятели“ е сериал, който не се нуждае от представяне. Но ако все пак досега не сте включвали телевизор или по някаква друга причина не сте се натъквали на ситкома, тези изречения са за вас.

„Приятели“ разказва за група от шест души – трима мъже и три жени, които преминават през различни перипетии от живота. В повечето случаи проблемите им са показани от смешната гледна точка, но има и такива, които докосват човек истински.

Сериалът дава тласък на кариерите на безизвестните дотогава Мат Лебланк (Джоуи), Матю Пери (Чандлър), Дейвид Шуимър (Рос), Лиса Кудроу (Фиби), Кортни Кокс (Моника) и Дженифър Анистън (Рейчъл).

Снимка: Reuters

Шоуто се върти в продължение на 10 години и печели множество награди. Лиса Кудроу дори печели награда „Еми“ за своето представяне. Последният епизод е излъчен през 2004 г., но до ден днешен сериалът продължава да се върти из целия свят.

И докато актьорите са участвали в множество предавания след това и са разказвали за преживяванията си на снимачната площадка, то сега се появяват други истории. Този път от гост-звездите, които имат удоволствието да оставят отпечатък в историята на „Приятели“.

Снимка: Getty

Кристина Апългейт, която играе сестрата на Рейчъл, споделя, че някои от репликите се пишели директно пред публиката, която идвала да гледа на живо сериала. Понякога се налагало да се правят промени в сценария, но това се оказало лесна задача за екипа.

„Една от любимите ми сцени е, когато героинята ми непрестанно бърка името на Фиби“, споделя пред „Today“ актрисата. „След като за пореден път Фиби ми казва истинското си име, аз питам Рейчъл защо приятелката ѝ издава този странен звук. Тази реплика беше написана на момента, беше най-смешната от целия разговор“.

Кристина Апългейт. Снимка: Reuters

Кол Спраус, който от малък е по телевизионните екрани, също има роля в сериала. Той играе сина на Рос от първия му брак. Макар че прекарва най-много време с Дейвид Шуимър, Спраус споделя, че най-много е харесвал Дженифър Анистън. „Почти съм сигурен, че бях влюбен в нея и това ме караше да се притеснявам, когато имах сцени с нея“.

Кол Спраус. Снимка: Reuters

Кристин Дейвис, която по това време вече е известна на публиката с ролята си на Шарлот от „Сексът и градът“, получава ролята на Ерин, която е една от многото жени, минали през леглото на Джоуи. И въпреки че славата вече не ѝ е чужда, тя споделя, че не е могла да не се притеснява преди заснемането на първите си сцени в сериала.

„Бях притеснена, защото имаше жива публика, която те гледа. Също така се притеснявах дали ще успея да кажа шегите правилно и дали Мат Лебланк ще е доволен“, признава актрисата.

Кристин Дейвис. Снимка: Reuters

Тя споделя, че по време на снимките на епизод от първи сезон, в който шестимата приятели играят покер, Дейвис и Джордж Клуни са били в публиката и са гледали заснемането. По това време Клуни участва в „Спешно отделение“, което се намира точно до снимачната площадка на „Приятели“.

„Спомням си, че бях впечатлена от тяхната увереност и невероятното им разбирателство като група“.

Лорън Том. Снимка: Reuters

Лорън Том, която играе Джули – приятелката на Рос, си спомня, че публиката не е била доволна от нейната героиня. „Не бях подготвена за всичко това. По едно време феновете дори ме освиркваха“.

Няма как иначе, тъй като Джули беше тази, която попречи на Рос и Рейчъл да бъдат заедно още в ранните епизоди. Но за разлика от публиката, актьорите са приели добре Том и тя споделя, че се е чувствала прекрасно на снимачната площадка.

Лорън Том. Снимка: Getty

Винсънт Вентреска, който влезе в ролята на „Забавния“ Боб казва, че шестимата главни актьори са имали ритуал да се събират в кръг преди началото на снимки и да обсъждат как да направят всяка една сцена по-смешна. „Знаех, че ако успеят да разсмеят публиката в студиото, то тогава цяла Америка ще се смее“, споделя Вентреска.

Винсънт Ветреска. Снимка: Getty

Независимо, че гост-звездите са снимали по различно време и в различни сезони своите сцени, всички са категорични, че снимачната площадка на „Приятели“ е било едно забавно, приятно и приветливо място.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари