IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елтън Джон с писмо до Путин

1 юли 2019 09 40

Певецът не одобрява думи на президента за гейовете

Reuters

Reuters

Отворено писмо до Владимиор Путин написа сър Елтън Джон. Известният изпълнител разкритикува руския президент за отношението му към гей общността в страната.

"Категорично не мога да се съглася с мнението ви, че провеждането на политики, които прегръщат мултикултурализма и сексуалното многообразие са архаични за нашите общества", пише той. 

Елтън Джон не одобрява това, че властите в Русия са "редактирали" биографичния му филм "Rocketman" преди той да бъде излъчен. 

Певецът заявява, че е "дълбоко разстроен" от коментарите на Путин за гейовете. 

В интервю за "The Financial Times" руският президент посочва, че всеки може да живее както иска, но допълва: "Някои неща ни изглеждат прекалени... Те твърдят, че децата могат да имат пет или шест вида пол". 

"Аз съм горд да живея в част от света, където правителствата ни еволюират до степен да признават универсалното човешко право да обичаме когото искаме", коментира сър Елтън Джон и посочва, че е много щастлив от факта, е че е имал възможността да сключи брак с приятеля си. 

Междувременно известният певец участва за последен път на джаз фестивала в Монтрьо. От сцената на музикалното събитие той призова за толерантност и любов към различните. 

По-малко секс и наркотици в "Рокетмен"

"До смърт ми е втръснало от омраза, расизъм, хомофобия, проявени от хора, които твърдят, че са религиозни и близки до Бог, но всъщност са толкова далече от Бог. Трябва да се харесваме, да се приемаме, дори и да не сме съгласни един с друг", каза той. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

ВЪЛКЪТ ( преди 4 години )