IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпреки недоволството: „Игра на тронове“ с рекордните 32 номинации за „Еми“

17 юли 2019 07 40

Номинираните бяха обявени вчера

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Макар да остават близо 2 месеца до първите големи награди в киното, духът на наградния сезон вече се усеща във въздуха. Вчера бяха обявени номинираните за „Еми“ – най-престижните награди в телевизията.

И тази година в списъка попаднаха стари познайници като „Игра на тронове“, „Това сме ние“ и „Великолепната г-жа Мейзъл“. За радост на всички почитатели на „Чернобил“, той също се представя доста добре. Лимитираният сериал на HBO, който разказва за последиците от най-голямата ядрена катастрофа в света, успя да се сдобие с цели 6 номинации.

Джаред Харис е в списъка за най-добър актьор в главна роля, а Стелан Скарсгард и Емили Уотсън ще се борят за статуетката в категорията за най-добър актьор и актриса в поддържаща роля. Самият „Чернобил“ получи номинация за най-добър лимитиран сериал, както и за най-добър сценарий.

Снимка: Reuters

Въпреки огромното недоволство от последния сезон, „Игра на тронове“ отново е с рекордни 32 номинации. По традиция, сериалът попада в категорията за най-добра драма, за най-добър сценарий за последния си епизод и за най-добра режисура.

В категорията за най-добър актьор в драматичен сериал попада Кит Харингън, който ще се бори с Били Портър, Стърлинг К. Броун и Мило Вентимилия. Емилия Кларк пък получи номинация за най-добра актриса за ролята си на Денерис и ще се опита да победи Сандра О, която е номинирана за играта си в „Killing Eve“.

Снимка: Reuters

Макар да има доста познати имена, и тази година има актьори, които са номинирани за първи път. Сред тях са Манди Мур за ролята си на Ребека Пиърсън в „Това сме ние“ и Софи Търнър за Санса Старк в „Игра на тронове“.

Мур попада в категорията за най-добра актриса в главна роля, а съпругата на Джо Джонас е с номинация за поддържаща женска роля. Там тя прави компания на колежките си Мейзи Уилямс (Аря Старк) и Лина Хийди (Церсей Ланистър). При мъжете ще се борят Питър Динклидж, Николай Костер-Валду и Алфи Алън.

Снимка: Reuters

Бионсе също не остана по-назад и взе шест номинации за своя филм „Homecoming: A Film by Beyonce“, който се излъчи по Нетфликс. Той попадна в категориите за най-добри костюми, най-добро музикално оформление и др. Името на кралицата подлуди феновете, тъй като това може да накара Бионсе да присъства на наградите.

71-вите награди „Еми“ ще се връчват на 22 септември, а ние вече нямаме търпение да видим кой ще грабне статуетката.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари