IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Арестуваха мъж, свързан със смъртта на рапъра Мак Милър

5 септември 2019 10 30

Изпълнителят почина от свръхдоза през 2018 г.

Снимка: Getty

Мъж е арестуван в Лос Анджелис и обвинен, че е продал подправени опиати на рапъра Мак Милър два дена преди изпълнителят да почине. През септември 2018-а светът на музиката беше разтърсен от изненадващата смърт на Милър, който беше едва на 26 години. 

Според аутопсията, рапърът е починал от свръхдоза, получена от поглъщането на смесица между кокаин, алкохол и успокоителни. Тогава все още всичко се смяташе за инцидент или самоубийство, но сега полицията на Лос Анджелис са арестували Камерън Джеймс Пит, който е обвинен, че е продал оскикодон, в който се е съдържал фентанил. 

Mac

Снимка: Getty

Фантанилът се използва като заместител на хероина и е изключително опасен и може да убие само с едно вдишване. В медицината се използва като обезболяващо за онкоболни и действа 100 пъти по-силно от морфина. За съжаление, опасността от свръхдоза при него е огромна, тъй като трудно може да се прецени какво количество да се използва.

Това е третият случай, в който звезда загива след предозиране с фентинил. През 2016-а смъртта на певеца Принс и музиканта Матю Робъртс от групата 3 Doors Down, също беше свързана с опасното вещество, което се е съдържало в лекарства, използвани от звездите. 

Mac

Снимка: Getty

Засега Камерън Джеймс Пит е обвинен само в това, че е продал оксикодон, в който се е съдържал фентинил. Не са му повдигнати обвинения за прякото участие на мъжа в смъртта на Милър. Според документите от съда, цитирани от AP, само няколко часа след новината за смъртта на рапъра, Пит е изпратил съобщение до свой приятел, в който му казва, че ще трябва да се покрие за малко.

"Ще трябва да сведа малко глава. Може да се преместя в друга държава", пише Пит. Следователите са намерили и съобщения между него и Милър, в които рапърът си поръчва оксикодон, ксанакс и кокаин. Според аутопсията, изпълнителят и преди е прекалявал с наркотиците и алкохола, но никога не е стигал до свръхдоза. 

Mac

Снимка: Getty

Асистентът на рапъра твърди пред следователите, че Майк Милър е бил развълнуван за предстоящия си проект, но е имал моменти, в които е изпадал в алкохолна и наркотична дупка. Адвокат Ник Хана заяви след ареста на Пит, че фентанилът, който е прикрит в лекарствата, е чист убиец. "Това се доказва всеки ден в Америка". 

След смъртта на Милър, много негови колеги изразиха своите съболезнования в социалните мрежи. Сред тях беше и Ариана Гранде, която имаше връзка с рапъра две години. Тя дори споменава го споменава в песента си "Thank U Next". 

Mac

Снимка: Getty

В памет на Мак Милър беше организиран и концерт, на който пяха Chance the Rapper и Travis Skott. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари