IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Годината на Брад Пит

23 септември 2019 18 00

Актьорът пребори зависимостта, появи се в два филма и застава на корицата на GQ

Снимка: сп. GQ

В последните няколко години името на Брад Пит беше свързвано повече със семейните му драми с Анджелина Джоли, вместо с филмови постижения. Самият той сякаш се беше оттеглил от светлината на прожекторите и се затвори в свой свят, в който трудно допускаше други хора.

Тези месеци обаче, Пит се завърна в Холивуд само както той си знае – с професионализъм и упорита работа. През август беше пуснат филма „Имало едно време в Холивуд“, където той си партнираше с Леонардо ди Каприо, Марго Роби, Ал Пачино, а режисьор беше легендарният Куентин Тарантино.

Освен това, Пит играе и в друг нашумял проект – „Към звездите“, в който той също така е и продуцент. И ако това не ви е достатъчно, имаме още един подарък за вас – корицата на списание GQ. Точно така, Пит застава пред обектива на Лаклан Бейли за една невероятна фотосесия.

На страниците на GQ, Пит разказва за филма си „Към звездите“, за това какво е да си баща и как се справя със зависимостта си към алкохола. Героят му Рой Макбрайд получава мисия да напусне Земята и да се насочи към далечна планета, в опит да намери баща си. В ролята влиза Томи Лий Джоунс, а съдбата на персонажа му не е ясна.

Режисьор на филма е Джеймс Грей, който, заедно с Пит, ще го определят като история, която по-скоро разказва за мислите, преживяванията и страховете на един човек на средна възраст. „Към звездите“ беше посрещнат доста добре от критиците, които определиха играта на Брад като „вдъхновяваща и невероятна“.

Но явно на актьора вече не му е толкова забавно да сменя постоянно персоните. „Мисля, че просто остарявам, човече“, заяви той пред GQ. „Вече големите роли не значат толкова за мен. По-скоро гледам с кого си прекарвам времето и как го правя“.

Признава, че все пак не зарязва напълно кариерата си, но не ѝ позволява да бъде центърът в живота му. Избира да спре да живее живота на филмовите си личности и да погледне към истинския свят. „Живей интересен живот. Направи си едно истинско преживяване“.

Освен в „Към звездите“ тази година Брад игра и във филма на Куентин Тарантино „Имало едно време в Холивуд“. Там той влезе в ролята на дубльора Клиф Буут, който трябва да прави каскадите вместо Рик Далтън /Леонардо ди Каприо/. Пит признава, че точно Ди Каприо му е помогнал да види какво наистина е важно в живота.

„Онзи ден си говорихме с Лео. Тогава осъзнах, че всъщност преследвам интересни роли, но пък не живея интересен живот. Това ми се случва за втори път в кариерата“. Относно цялата си кариера, той признава, че не може да я оцени по скала. „Мога обаче да я оценя по чувство. Загубих се в нея. Все едно колата включва на скорост и изведнъж се блъскаш“.

За съжаление, личният живот на актьора не беше толкова цветен колкото професионалните му постижения. След раздялата с Анджелина Джоли, дойде ред на битката за попечителство над шестте им деца.

Наскоро най-големият им син Мадокс, замина за колеж и призна, че все още не знае дали връзката с баща му ще бъде както преди. В интервю за CNN, Брад споделя, че баща му е искал да му осигури по-добър живот от собствения си. „Това ме кара да се замисля, какво трябва аз да направя, за да им дам това, което аз нямах?“.

Пит споделя и за борбата си с алкохола. „Това, което осъзнах е, че се опитвах да избягам от чувствата и болката“, казва той пред CNN. Актьорът е използвал всичко, което може да му помогне в този процес, включително наркотици и алкохол.

Все пак, Брад вече е трезвен и е започнал да разбира кое е наистина важно в живота му. Годината може да му донесе още награди, тъй като се очакват номинациите за „Оскар“, където „Към звездите“ и „Имало едно време в Холивуд“ може да попаднат в класациите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари