IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джаред Лето искал да спре новия „Жокер“

21 октомври 2019 14 50

Актьорът изигра ролята в „Отряд самоубийци“

Снимка: Reuters

„Жокер“ на Тод Филипс продължава да жъне успехи и да разбива боксофис класации. Хоакин Финикс влиза в главната роля, а играта му може да се определи като един истински шедьовър, който те кара да настръхваш всеки път.

Досега филмът спечели близо 700 млн. долара в световен мащаб, което го превръща в една от най-доходоносните ленти на годината. Въпреки това обаче, има хора, които са искали „Жокер“ въобще да не се появява на екран. Един от тях е актьорът Джаред Лето, който изигра психопатичния персонаж в „Отряд самоубийци“.

Той толкова бил обиден от идеята на Тод Филипс да направи самостоятелен филм за Жокера, че се обадил на своите агенти да се оплаква. Същите хора представляват и Хоакин Финикс, което явно е навяло Лето на мисълта, че те могат да помогнат по някакъв начин. След това той се свързал с музикалния си мениджър, когото помолил да се обади на компанията, притежаваща Warner Brothers и да настоява за спиране на проекта.

Причината за състоянието на 47-годишната звезда е, че след „Отряд самоубийци“ се заговори за самостоятелен филм за Жокера. Само че тогава трябваше именно Лето да влезе в главната роля. До такъв проект обаче не се стигна, а вместо това на екран видяхме Хоакин Финикс.

По време на снимките на „Отряд самоубийци“ стана ясно, че Лето е взел много насериозно ролята си. Той пресъздаде изцяло нов вид на Жокера, боядисвайки си косата зелена, а зъбите и очите му бяха наистина смразяващи. Освен това, източници, които са били на снимачната площадка, споделят, че той е подарявал много странни неща на своите колеги.

Марго Роби, например, се сдобила с плъх, а Уил Смит получил куршуми. Това обаче не се харесало много нито на студиото, нито на режисьора на лентата. Затова и Жокера получава много по-малко екранно време на края на „Отряд самоубийци“.

Джаред Лето: По-важно ми е да напиша песен, отколкото да съм на среща

Джаред Лето напуска агентите си, които го представляват, през лятото, а според слухове именно новия „Жокер“ е била причината. Лето смятал, че компанията CAA, за която работеше, не се е борила достатъчно за него и не го е уведомила за Хоакин Финикс и неговия филм.

Накрая обаче се оказва, че именно актьорът и музикант се оказва от губещата страна. Той няма да влезе в ролята на Жокер в следващия филм на DC. Birds of Prey ще разказва личната история на Харли Куин (Марго Роби), която имаше връзка с психопатичния персонаж. Другият проект, от който беше премахнат Лето, е „The Suicide Squad“ – продължение на първия „Отряд самоубийци“. 

Чар или бедствие: Джаред Лето с дълга брада

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари