IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кание Уест влезе в затвора...за да пее

18 ноември 2019 15 00

Изпълнителят изненада затворниците в Тексас

Снимка: Reuters

Рапърът Кание Уест влезе в затвора, но по собствено желание. Изпълнителят няма проблеми със закона, а направи изненадващ концерт зад решетките в Тексас. Така той зарадва затворниците там, а компания му правеше неговия хор.

Уест изпълни няколко песни от новия си госпъл албум „Jesus is King“ в петък. Публиката видимо се забавлява, а на клипове в интернет се вижда как затворниците движат ръцете си в такт с музиката. След това те са забелязани да стоят в позиция за молитва.

Съпругът на Ким Кардашян твърдял, че това не е концерт, а мисия. Рапърът първоначално излязъл да пее пред 200 мъже, а след това се насочил и към по-малка публика от жени, които излежават присъди. За да стигне до тях, Уест е използвал таен подземен тунел, който разделя двата отделни затвора.

Импровизираният концерт на Кание му спечели доста симпатии в социалните мрежи. „Говорете какво искате за човека. Но Кание Уест и неговият хор донесоха малко светлина на хора, които имат огромна нужда от нея“, пише един потребител в Туитър.

Губернаторът на Тексас Грег Абът също изрази своето впечатление от действието на рапъра. Той дори насърчи и други изпълнители да последват неговия пример. Абът дори намекна, че концертът на Уест може дори да помогне на някои от затворниците да излязат по-рано от затвора.

„Затворници, които се обръщат към Бога могат да бъдат освободени за добро поведение, а рискът от това да извършат друго престъпление е много по-малък“, казва губернаторът. 

Чар или бедствие: Кание Уест и червената коса

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари