IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тейлър Суифт е на върха на щастието

19 ноември 2019 15 00

Певицата постигна две победи само за няколко дни

Снимка: Reuters

Името на Тейлър Суифт изскача от всички медии през тази седмица. Изпълнителката сподели с феновете си, че ѝ е било забранено да изпълни своите песни по време на Американските музикални награди. На 24 ноември тя ще получи статуетката за „Артист на десетилетието“ по време на церемонията.

Вместо това да донесе радост на Суифт, тя изрази своята позиция в социалните мрежи и как няма да има възможност да изпълни някои от най-големите си хитове от кариерата си. Тогава тя написа във Фейсбук и Инстаграм, че иска помощ от своите фенове, които да разпространят съобщението ѝ и то да достигне до правилните хора.

Това събуди голяма доза съчувствие сред интернет потребителите и дори сред някои от знаменитостите. В подкрепа на Тейлър се обявиха Селена Гомес, Камила Кабело и Джиджи Хадид. Те изразиха своето възмущение от действията на бившия лейбъл на Суифт „Big Machine“, който ѝ забранява да изпълни песните си, защото няма права над тях.

Все пак само няколко дни след като атаката на изпълнителката започна, от „Big Machine“ обявиха, че Тейлър ще има право да си изпълни песните по време на Американските музикални награди. „The Big Machine Label Group“ и „Dick Clark Productions“ обявяват, че са постигнали съгласие за излъчването на изпълнения, направени от артисти, чиито песни са собственост на „Big Machine Label“, се казва в официалното съобщение.

От звукозаписната компания добавят, че това се отнася и за церемонията по връчването на музикалните награди на 24 ноември. Изрично се посочва, че изпълнителите, независимо дали са настоящи или бивши клиенти на компанията, нямат нужда от разрешение от „Big Machine Label“, за да изпълняват своите песни на живо. 

Казано с две думи, Тейлър Суифт има пълното право да изпълни своите песни от миналото по време на Американските музикални награди. 

Тейлър Суифт: Как се прави история?

Следващата награда, която си спечели изпълнителката, идва от Billboard. В понеделник беше обявено, че тя ще получи най-новата статуетка за „Жена на десетилетието“ по време на събитието „Жените в музиката“ на 12 декември.

Beauty вдъхновение: Розовите краища на Тейлър Суифт

Наградата се присъжда на Суифт за това, че е „една от най-успешните музикални изпълнители за последното десетилетие“. От Billboard добавят, че за това време, Тейлър е постигнала забележителни успехи. Сред тях се нареждат изкачването на пет албума до номер 1 в класациите, най-посещавано американско турне и две награди „Жена на годината“ на Billboard.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Billboard (@billboard) на

„Суифт е явен защитник на авторските права, музикалното образование, програмите за грамотност, проучванията за борба с рака, както и подкрепя феминизма и движения като Time's Up и #MeToo", се казва още в съобщението на Billboard. 

Тейлър Суифт с голямо дарение за своя фенка

Наградите ще се раздадат на 12 ноември, а зрителите ще могат да наблюдават церемонията на живо в YouTube. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари