IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По подобие на Холивуд: В Лондон вече си имат Алея на славата

20 ноември 2019 17 40

Тя обаче ще почита музикални легенди

Снимка: iStock

Алеята на славата в Холивуд от години привлича хиляди туристи, които искат да снимат звездите на известни знаменитости от шоубизнеса. Пътеката се намира на булевард „Холивуд“ в Лос Анджелис и е открита през 1960 година, когато Стенли Крамър получава първата звезда.

Сега в Лондон решиха да направят подобие на тази туристическа атракция и създадоха своя Алея на славата. Във Великобритания обаче туристите ще имат възможност да видят звездите само и единствено на музикални легенди, оставили своя отпечатък върху историята.

Алея на славата – Ройтерс

Снимка: Reuters

Британската версия на холивудската Алея на славата се намира в квартал Камдън, откъдето са тръгнали много от известните изпълнители. Сред тях са ColdPlay, Red Hot Chilly Peppers, Pink Floyd, Nirvana, Стиви Уондър и покойната Ейми Уайнхаус, която е родена в Камдън.

Първи със звезда на новата Алея на славата се сдобиха Роджър Долтри и Пийт Таунсенд от легендарната група „The Who“. „Това ще е чудесно за Камдън. Ще е чудесно и за Лондон. Ще е чудесно за обществото и за бизнеса ни“, каза Таунсенд по време на церемонията.

Идеята за музикална Алея на славата е дадена от музикалния промоутър Лий Бенет, който живее за кратко в Калифорния. Тогава той бил впечатлен от Алеята на славата в Холивуд и разбрал, че Лондон няма подобен туристически еквивалент. Той планира да поставя по една звезда на музикална легенда или група на година в продължение на 20 години.

Алея на

Снимка: Getty

„Трябваше да започнем с някоя банда, а никоя не е по-голяма от „The Who“, казва Бенет пред Billboard. „Смятам, че това ще бъде като мотивация за младите да видят къде могат да попаднат след време“, допълва той. Бенет се надява музикалната Алея на славата да запази наследството на Камдън и да промотира Лондон като туристическа атракция.

Манди Мур със звезда на Алеята на славата

Следващите личности, които ще получат звезда, ще бъдат избрани от специално жури, включващо артисти, продуценти и журналисти. През 2020 година ще бъде почетена и групата Madness, а в бъдеще се очаква с честта да се сдобие и покойната Ейми Уайнхаус.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари