IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подготвя се филм за живота и кариерата на Майкъл Джексън

25 ноември 2019 14 30

Зад него застава екипът, работил по "Бохемска рапсодия"

Снимка: Reuters

Парадоксално или не, интересът на публиката към една звезда се засилва след нейната смърт. Феновете започват да се интересуват от живота и творчеството на личността и всичко, свързано с нея. Това усетиха и в киното и веднага започнаха да се правят филми, базирани на живота на извесни личности от света на шоубизнеса.

Така се появи филмът „Бохемска рапсодия“, който разказва за легендата Фреди Меркюри и неговия отпечатък в групата Queen и върху света. Лентата направи истински фурор и спечели над 900 млн. долара в световен мащаб. Филмът беше номиниран за пет награди „Оскар“, включително и за „Най-добър филм“, а Рами Малек, който стъпва в обувките на Фреди, се сдоби със статуетката за най-добър актьор в главна мъжка роля.

Рами

Рами Малек. Снимка: Reuters

Сега, студиото, което застана зад „Бохемска рапсодия“, започва работа по филм за още една музикална легенда – Майкъл Джексън. Лентата ще разказва за живота и творчеството на Краля на попа, а участие ще има и компанията Michael Jackson estate, която се занимава с цялото наследство на Джексън.

Сценарият ще бъде написан от Джон Логан, който седи зад филми като „Авиаторът“, „Хюго“, и лентите за Джеймс Бонд „Skyfall“ и „Spectre“. Очаква се историята да разкаже за детството на Джексън и групата „The Jackson Five“, издигането му по стълбицата на успеха, обвиненията в блудство и изнасилване на малки момченца и последните дни от живота му.

Майкъл

Снимка: Reuters

Кралят на попа Майкъл Джексън почина през 2009 година след предозиране с лекарства. През последната година, Michael Jackson estate води съдебни дела с HBO, след като телевизията излъчи филма „Leaving Neverland“. Лентата представя гледните точки на двама мъже, които обвиняват Джексън в сексуално посегателство, когато те са били на 10 и 11 години.

Радиостанции спряха да излъчват песни на Джако

Филмът спечели награда за „Най-добър документален филм“ на наградите Creative Arts Emmys. В момента компанията на Джексън работи върху мюзикъла MJ the Musical, който ще покрие най-важните моменти от кариерата на Краля.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Полина ( преди 4 години )
Обожавам Майкъл Джексън! Чакам с нетърпение филма. Надявам се да показва истинския живот на звездата, а не глупостите, които се пишат в медийното пространство.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар