IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грета Тунберг с документален филм за живота си

18 декември 2019 16 30

Очаква се проектът да излезе през 2020 година

Снимка: Reuters

Всички поне веднъж сте чули името Грета Тунберг. Младата шведска активистка направи фурор сред политици, обществени личности и световното население само за няколко месеца. Тя се бори срещу климатичните промени и се опитва да повлияе на политиките на не една и две държави.

Тунберг присъства на почти всяка една среща на високо ниво, която се провежда във връзка с климата и изнася пламенни речи, в които напада всеки, който не се грижи за планетата. Момичето си спечели както много последователи и фенове, така и множество врагове, които оборват всяка една нейна дума.

Грета

Снимка: Reuters

Много от противниците наричат Грета „идиот“ и „момиче, което няма представа за света“, но това по никакъв начин не притеснява шведката. И явно това не влияе и на платформата Hulu, която ще прави документален филм за приключенията на Тунберг. Лентата се очаква да излезе през 2020 година и ще ни върне до август 2018-а, когато Грета излиза на световната сцена.

Тогава тя задава един въпрос, който бързо обикаля планетата за няколко дни. „Ако на вас не ви пука за моето бъдеще на Земята, защо на мен трябва да ми пука за моето бъдеще в училище?“, попита Грета през 2018 година. Оттогава тя напуска училище и започва да се бори срещу глобалното затопляне и да говори със световните лидери.

Според сайта Deadline, филмът се подготвя от доста време, а платформата Hulu преговаря с Грета от месеци. Все още не се споделят повече детайли около проекта и не се знае дали някои от известните личности, които изразиха подкрепата си за Тунберг ще участват в него.

Грета

Снимка: Reuters

Сред звездите, които застанаха зад мисията на шведската активистка са Мишел Обама, Леонардо ди Каприо, Арнолд Шварценегер, Уди Харелсън, Джейн Фонда и още много други.

Ким Кардашян кани Грета Тунберг на вечеря

Грета Тунберг беше номинирана за Нобелова награда, но не успя да се поздрави с победата. Въпреки това, трудът ѝ беше отбелязан от списание „Time“, което я обяви за „Личност на годината“. С това си постижение тя се превърна в най-младият човек, който е удостоен с подобна чест.

Грета

Снимка: Reuters

Засега няма точна дата за пускането на документалния филм за Грета, но тя работи с платформата Hulu и по други проекти, сред които беше и Ask Dr. Ruth, който излезе тази година, както се очаква да се появи и във филма „Hillary“, който ще направи дебюта си през 2020 година на филмовия фестивал „Сънданс“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Някой ( преди 4 години )
Когато нещо се преекспонира, започва да действа отблъскващо и може да нанесе вреда вместо полза. В началото много хора повярваха, че тя сама е започнала кампанията и всичко е истина. Но в последствие се оказа, че всичко е подготвено и режисирано от родителите й, които са известни публични личности в Швеция. Освен това те предварително са имали и среши с Ал Гор и други известни и заможни еко активисти. Доста хора вече започнаха да оттеглят доверието си и да стават критични.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
анонимен ( преди 4 години )
Хахаха да чакаме и автобиография...а да не забравите и паметник...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар