IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Професии, подходящи за срамежливци

8 април 2012 08 40

...защото най-важното е да си намериш правилното място

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Създаване на социални връзки, водене на разговор с непознати хора - тези неща звучат плашещо за срамежливите хора. Добрата новина е, че има кариери, за които не се изискват такива умения. За интровертите почти всяка професия, в която се работи с идеи и данни, а не с хора е добра възможност. Ето някои варианти:

Графичен дизайнер

Творчеството е самотен процес и е нещо обичайно графичните дизайнери да изкарват време в уединение, обмисляйки идеи за клиентите си. Още едно предимство на тази работа е,че може да се върши от вкъщи.

Счетоводител

Типичната професия, в която човек се занимава с цифри, а не с хора, което я прави идеална за тези, които предпочитат „коректността" на данните пред офисните интриги.

Компютърен специалист

Според Кейси Милър, асистент-директор на професионалната практика към Университета в Мериленд: „Това е идеалната професия за срамежлив човек, защото програмистите работят независимо от други хора и без да им се налага пряк контакт с клиенти."

Статистик на застрахователно дружество

Тяхната работа е свързана с оценяване на риска. Като математиците те често прекарват дни в правене на изчисления. Ако базата данни и алгоритмите не ви плашат, това е точно за вас.

Дентален техник

Тези специалисти се занимават с нещата „зад сцена", подпомагайки работата на зъболекари и хигиенисти, работейки с модела на устата на пациента, а не със самия пациент.

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари

Кръстева ( преди 12 години )
Графичният дизайнер конктакува, ама с вече убедени клиенти. Я го пратете да спечели клиенти, да инициира разговор. Правила съм го веднъж,пратих нашия дизайнер на среща и съжалих 300 пъти. А пхп-програмиста да си намери добър проект мениджър, а да не се занимава с глупости.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
azazazazazaz ( преди 12 години )
До Офис-натъкмена: Напълно съгласна! По цял ден си седят тихо и кротко на бюрата, не контактуват с много хора наистина, но в същото време интригантстват. Чудно ми е след като не са наясно как го правят? Нещастни са и си намират повод за развлечение на чужд гръб, такова ми е мнението.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Офис-натъкмена ( преди 12 години )
Счетоводителя е в фундамента на офисните интриги! :D
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
sramejlivko ( преди 12 години )
Графичният дизайнер не контактувал с клиенти ... запознайте се поне малко със спецификата на тези длъжности и чак тогава пишете
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар