IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жените и работата – стрес, вреди и хапчета

11 април 2012 05 30

Повечето ги е страх да напуснат работата, която ненавиждат

Снимка: Dreamsitme

Снимка: Dreamsitme

Над един милион жени пият медикаменти, за да се справят със стреса на работното място, са резултатите от проучване, направено във Великобритания от списание Grazia.

Данните от анкетата показват, че една на всеки десет жени търси професионална помощ, когато напрежението в офиса стане трудно поносимо.

Над 50 % от 13-те милиона работещи жени се оплакват от проблеми със съня заради професионални тревоги, а 60 % признават, че стресът в службата вреди на сексуалния им живот.

Една трета от участничките в допитването споделя, че професионалният им живот е станал още по-натоварващ във времето на рецесия. Половината анкетирани признават, че са обмисляли идеята да родят дете, за да излязат в отпуск по майчинство и да си спестят една година "служебен гнет". Повечето обаче остават на работата, която ненавиждат, защото страхът им от безработицата надделява над желанието им да станат майки.

Близо 50 % от участничките в запитването смятат, че във време на криза е твърде рисковано да започват нова работа.

80 % от служителките признават, че са флиртували с началника си, за да си издействат повишение. Една четвърт споделят, че биха "ухажвали" дори жена началник, ако това ще им осигури благоденствие в службата.

Въпреки негативните нагласи повечето жени вярват, че професионалният успех се измерва със задоволството от работата, а не със спечелените пари. Картината във Великобритания май доста прилича на тази у нас.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари