IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайната авантюра в офиса не е никак тайна

12 юли 2012 14 00

8 признака, че ваши служители имат връзка

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Мислите си, че служителите ви имат достатъчно задачи, когато са на работа, но това очевидно не е така, тъй като им остават доста време за клюкарстване. А нищо не е така сочно, както любовните авантюри на някои от тях, особено, ако трябва да са тайни.

Последният слух, кръжащ из офиса е, че счетоводителят и секретарката са „заедно", но как да сте сигурен в това? Ето ви няколко признака, с помощта на които ще успеете да разследвате случая.

1. Избягват да засичат поглед

В началото отношенията им не са били от най-гладките и помежду им дори е царяло леко негативно напрежение. С течение на времето нещата се изглаждат и те дори се сприятеляват. След това стават неразделни, но идва момент, в който всичко това рязко прекъсва и разговорите между тях стават формални и строго професионални. Сега упорито избягват да се гледат в очите на публични места, а ако ги засечете в стая само двамата, тя се изчервява, той пребледнява и двамата бързат да напуснат помещението час по-скоро.

2. Никога не си тръгват от офиса заедно

Тя заявява на всеослушание, че си тръгва, а той демонстративно, така че всички да разберат как остава да поработи още малко.

По принцип, служителите ви си тръгват горе-долу по едно и също време, но по някаква причина от няколко седмици точно тези двамата дебело подчертават, че не си тръгват заедно.

3. И двамата са готови да работят извънредно

Отдавна ваши служители не са били толкова ентусиазирани да остават до късно на работа, а напоследък тези двамата го правят доста често. Те винаги са били съвестни, но по рано са имали и живот извън офиса, който сега изглежда мистериозно изчезнал... Сега те са първите в офиса сутрин и последните, които си отиват вечер... даже не знаете по кое време...

4. Непрекъснато ги срещате на едно и също място

Първият път, когато сте видели секретарката в кабинета на счетоводителя, не ви е направило впечатление, но от един момент нататък осъзнавате, че където е единият, почти сигурно ще откриете и другият. Ако и двамата ги няма в офиса едновременно, то със сигурност ще ги откриете в кафето на долния етаж... А и вечерята, на която ги засякохте случайно само двамата в центъра миналата седмица, е някак си доста показателна.

5. Започват да стават най-ревностните си защитници

На последната оперативка на фирмата тя прави предложение, което не се приема радушно от останалия колектив, което не е нито необичайно, нито се случва кой знае колко рядко. Но когато той скача в защита на това предложение, отвъд всякаква логика, работата вече понамирисва.

6. Почивните им дни – отпуски и болнични – съвпадат

Първият път, когато двамата си вземат отпуска едновременно не изглежда подозрително, защото юли и без това си е отпускарски месец. Вторият път също може да е съвпадение, но третият вече си е тенденция. Допълнително доказателство за техния романс е, когато започнат да се обаждат, че са болни в едни и същи дни. Всъщност по-изненадващо е вече да видиш единия в офиса, когато другия го няма.

7. Вкусовете им се променят

Той е заклет рокаджия, тя обича класическата музика. В един момент, за голяма изненада на всички, от неговия офис започват да се носят нежни звуци от пиано и оркестър, а на нейното бюро се появява чаша с оплезените физиономии на членовете на „Kiss". Тя, която никога не е имала какъвто и да е интерес към спорта, изведнъж се оказва наясно с резултатите от първенството, а той има мнение за последния филм на Дженифър Анистън...

8. И двамата започва да изглеждат необикновено добре

Тя винаги е била симпатична, но се е случвало да дойде на работа с неизгладена пола или без грим. Сега видът ѝ е винаги безупречен, а и като че ли дори е свалила някое и друго килце. Същото важи и за него – няма ги вече разхлабените вратовръзки и смачканите ризи, прическата му е добре поддържана и винаги е избръснат.

КоментариКоментари

roll ( преди 11 години )
Само не знам от къде ви дойдоха на ум рок и класическа музика :)))))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар