IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо лесните пари, няма да ви направят богати

2 август 2012 10 40

Не се опитвайте да печелите лесни пари - няма да ги задържите за дълго

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Почти всеки би се зарадвал, ако намери лесен начин да печели пари и да изкарва прехраната си. Какво по-хубаво от това без особени усилия да разполагаш с достатъчно пари?

Има хиляди начини, по които могат да се изкарат бързи пари, но за съжаление повечето от тях са в разрез със законите. Напоследък, най-модерните от тях, са свързани с Интернет пространството.

Тъжната реалност е, че ако искате да изкарвате прехраната си онлайн (или дори офлайн), е нужна усилена работа. Лесните начини да печелите пари няма да ви направят богати в дългосрочен план.

Ето и защо:

1. Предизвикателствата са забавни

Ежедневните предизвикателства в работата са изключително важни. Това е един от малкото начини, по които можете да израснете като човешко същество и по-специално като професионалист в своята сфера на знания. Печеленето на пари трябва да носи предизвикателства, защото само тогава ще почувствате удовлетворение от това, че сте успели, че сте победили.
Няма нищо по хубаво от това да планирате нещо, да работите за постигането му, дори да се борите за него и да го доведете до края.

2. Лесните пари се харчат лесно
Най-основната характеристика на лесно изкараните пари е, че това не е бизнес план за цял живот. Какъвто и начин за печелене на средства да сте открили - той ще е до време. Въпросната пазарна ниша в крайна сметка ще изчезне яко дим, а вие ще сте пропуснали време и възможност да се развиете в някоя професия, от която можете да си изкарвате прехраната до живот.

3. Няма да оставите нищо в наследство

Другата негативна характеристика на лесно изкараните пари е, че едва ли ще оставите нещо в наследство, което да е положително. Смятате ли, че Стив Джобс, Бил Гейтс или Марк Зукърбърг щяха да оставят нещо след себе си, ако бяха заложили на лесните пари?

4. Вярно, не всичко трябва да бъде трудно

Не казваме, че трябва да се борите цял живот, за да си изкарвате прехраната, докато не се отегчите от самия себе си. Казваме, че всички трябва да работим нещо, което ще ни помогне да се оформим като личности. Повечето велики хора нямаше да станат велики, ако не бяха работили усилено, за да създадат нещо ново.

5. Обратно към реалността

Много по-добре е да се фокусирате върху някакви практични методи за изкарване на пари, отколкото да се концентрирате върху лесните начини. Помислете кои са професиите, които ви допадат и си направете списък. После извадете от този списък всичко, което изглежда лошо и неморално. Все някоя професия ще остане в списъка и може би точно тя е работата, която трябва да преследвате, независимо колко е трудно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

dechko ( преди 11 години )
edinstvenite lesno izkarani pari sa moje bi namerenite.... vsichki drugi ne sa tolkova lesni kolkoto si mislite , praite si vqtar na ustata ;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар