IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Усилената работа разбива депресията след празниците

4 януари 2006 11 23

Здравата работа може би е последното, което ви се иска, когато се върнате на работното си място, след празниците, но учени твърдят, че това е ключът към щастието

Усилената работа разбива депресията след празниците

Усилената работа може би е последното, което ви се иска, когато се върнате на работното си място след празниците, но учени твърдят, че това е ключът към щастието.

Данните, цитирани от BBC, са получени от изследвания на екип от Гьотеборгския университет в Швеция за нещата, които правят хората щастливи.

Според данните, хората се чувстват по-удовлетворени, докато се трудят за постигането на дадена цел, отколкото, когато я достигнат.

Основна предпоставка за това са и добрите взаимоотношения с околните – независимо дали са роднини, приятели или колеги.

Да спечелите на лотария или да постигнете успех в службата може да ви направи наистина щастливи, но за кратко.

Всъщност непрекъснатото усърдие и желание да вървите напред и да следвате амбициите си е далеч по-задоволяващо.

„Важното е да останете активни и да намирате желание да работите“, категоричен е доктер Бен Брюлде, ръководител на научния екип.

Според учените, ако след празници се отдадете на летаргични състояния в офиса и започнете да се самосъжалявате, това ще ви подейства наистина зле и то в дълготраен аспект.

Добре е да съберете сили и да се мобилизирате, така бързо ще влезете в ритъм и ще следвате поставените си задачи. Общуването с колегите пък ще ви извади по-бързо от депресията, отколкото ако се усамотите, не обръщате внимание на никого и блуждаете с унил поглед.

КоментариКоментари