IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Презаредете преди да прегорите

28 януари 2006 13 35

Претрупаните сте с работа? Не се чувствате във форма? Стресът ви идва в повече?Имате нужда от отпуска веднага

Презаредете преди да прегорите

Претрупаните сте с работа? Не се чувствате във форма? Стресът ви идва в повече?Имате нужда от отпуска веднага.

Повече от ясно е,че няма как да си стегнете куфарите и да заминете за Карибите.

За това ви предлагаме няколко начина за „десетминутна ваканция“ на място. Наистина не е като белите плажове и тюркоазено сините води, но все пак помага да не „прегорите“.

При повечето хора цикълът на работоспособност и умора е два часа. С други думи, за да не се чувствате като „изпрани“ в края на деня, на всеки два часа имате нужда от малка почивка за презареждане.

Дрямка

Ако започнете да се прозявате по средата на делови разговор или докато попълвате данните за годишния отчет, имате нужда от добрата стара дрямка. Затворете вратата на кабинета си или седнете удобно в някой тъмен ъгъл на офиса.

Настройте телефона си за след десет минути, затворете очи и поемете няколко пъти дълбоко въздух и си представете нещо хубаво. Щом е помагало на Айнщайн и Томас Едисон, ще помогне и на вас.

Поглезете се

Помислете си нещо вкусно, което не сте хапвали от много време, нещо, което само мисълта за него ви кара да се усмихнете. Отделете му подобаващо време и се насладете на всяка хапка. Определено после ще сте заредени с много енергия.

Измийте стреса

Водата е прекрасен начин за справяне със стреса. Независимо дали се къпете в нея, дали я слушате как тече или я пиете, водата е животът.

Сложете си фон с водопад на монитора, слушайте запис на океанския прибой или се разходете навън в дъжда.

Можете да си представите, че всички лоши мисли, лоши хора и страхове изчезват някъде, отнесени от спокойна вода, която ви обгръща.

В стресови ситуации чаша вода ще ви помогне да съберете мислите си и да помислите разумно.

Превърнете свободното си време във ваканция

Повечето хора забравят, че свободното време е за почивка, а не за довършване на изостанали задачи.

За да си починете и да се почувствате като на Карибите, направете нещо, което бихте правили и на Карибите. Прочетете глава от някой лек роман, решете кръстословица. Обадете се на приятел и си поговорете за добрите стари времена.

Всички тези „ваканционни“ неща ще ви помогнат да се освободите за малко от напрежението, а и нищо чудно някоя чудесна идея да ви хрумне точно в момента, в който съзерцавате небето

Посмейте се

Когато всичко ви се струва съвсем безнадеждно, приложете си смехотерапия. Разтеглете устата си в усмивка и се опитайте да погледнете от смешната страна на нещата. Винаги има такава.

След тежък ден си вземете някоя комедия от видеотеката, за която знаете, че ще ви разсмее до сълзи.

И се отпуснете.

КоментариКоментари