IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още шест неща, които ни изморяват

17 март 2006 14 18

Наред с безсънието, многото работа и липсата на светлина, които са сред първите шест неща, които ви изморяват, дойде ред и на останалите шест

Още шест неща, които ни изморяват

Наред с безсънието, многото работа и липсата на светлина, които са сред първите шест неща, които ви изморяват, дойде ред и на останалите шест, които ви карат да се чувствате така, все едно работите в каменоломна.

Светли като ден нощи

Осветлението вечер е достатъчно да обърка вътрешния ви часовник и организмът ви да работи в режим “ден” дори и в 12 през нощта.

За да нямате проблеми със заспиването вечер, намалете осветлението в къщи няколко часа преди времето за сън.

Оставете да свети само една нощна лампа, за да може организмът ви плавно да се настрои за почивка и на сутринта да се наистина отпочинали.

Витаминено-кофеиновата закуска

Най-разпространената “закуска” определено е кафе и разтворими витамини. Колкото и “стимулиращо” да звучи, нито кафето, нито витамините дават енергията, от която се нуждаете, за да започнете добре деня.

Пропускането на закуската е гаранция още преди обяд да се чувствате изморени и без тонус.

Не се притеснявайте за килограмите- хранителните вещества, които приемате на закуска, се разграждат напълно до обяд.

Ежедневни упражнения

Спортните занимания са изключително важни, но не трябва да прекалявате. В стремежа да се влезе бързо във форма, хората са готови да спортуват всеки ден, което не е правилно, особено за начинаещи.

Тялото има нужда от почивка, за да се възстанови. Посъветвайте се с фитнес-инструктора си за програмата, която съответства на вашето ниво.

Няколко излишни килограма

Ако качите повече от 2 килограма, е нормално да започнете да се чувствате изморени.

Знаете правилото- здравословен хранителен режим, чрез който приемате всички необходими хранителни вещества, а калориите не надвишават дневния ви разход на енергия, и малко упражнения.

Неправилна стойка

Ако сте прегърбени и със свити рамене, тялото ви решава, че не се чувствате добре и вие наистина нямате тонус. Неправилната стойка оказва напрежение и върху различни групи мускули и стави, което допълнително натовара организма.

Изпънете раменете назад, изправете гърба и вдигнете глава. Това е начинът отново да се почувствате добре и да изглеждате свежи.

Прекалено много шум

Шумът е стрес. Когато около вас е шумно, пулсът се ускорява, кръвното се повишава и адреналинът скача, което съвсем логично води до чувството на умора и отпадналост.

Намалете източниците на шум до колкото е възможно. Не слушайте музика прекалено силно, изолирайте добре спалнята си срещу шум от улицата и си вземете тапи за уши, ако работите в много шумна среда.

КоментариКоментари