IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мечтателите в офиса са рибите

14 юни 2013 12 00

Разберете какви са качествата на вашите подчинени, базирани на зодиакалния им знак

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Прочетете какво представляват служителите от всяка от 12-те зодии - Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби. Така ще разберете повече за техния подход към работата, за техните личностни черти, темперамент и таланти. Тази информация може да ви бъде много ценна, ако сте на ръководна позиция и част от задълженията ви е да наемате нови кадри.

Служителят Овен

Овен е първият знак на зодиакалния календар и включва всички тези хора, които са родени от 20 март до 20 април. Те са привлечени от действието и независимостта. Овенът има силни приливи на енергия, които често впряга и в професионалния си живот. Като цяло това са динамични натури, които няма да си клатят краката в бездействие.

Овенът ще е пръв сред доброволците, когато се появи нов проект. Той/тя най-вероятно ще ви удиви със скоростното си темпо на работа. Всичко това прави служителят Овен перфектният избор за позиции, където се изисква бърза мисъл, иновативни идеи и неотслабваща енергия. Проблемът е, че той понякога се държи твърде рязко и дори нахално спрямо колеги и шефове и може някой от тях да му се обиди.

Служителят Телец

Зодията Телец е за тези, които са родени от 20 април до 20 май. Като фиксиран земен знак, телците (и мъже, и жени) обичат всички практически занимания, както и материални награди. Тези хора обичат перспективата на стабилната работа, но освен сигурност, очакват и добри доходи, независимо от кризата в икономиката.

Служителите от тази зодия не приемат да работят по „заместване" и като цяло не си падат по временната, сезонна работа, а държат да имат постоянно работно място с дългосрочни перспективи. След като се убедят, че стоят на твърда почва, те са готови да впрегнат всичките си усилия в работата си.

Служителят Близнаци

Родените между 21 май и 21 юни хора от зодия близнаци, са наистина много очарователни, интелигентни и динамични хора. Въпреки това работодателите, които наемат работници от тази зодия трябва да имат предвид, че близнаците могат да бъдат напълно непредсказуеми, неспокойни и нетърпеливи. Те са майстори на комуникацията и работят перфектно с клиенти (буквално могат да продадат лед на ескимос). Понякога те са лекомислени и имат нисък морал. Освен това са добре прикрити манипулатори.

Служителят Рак

Ракът е четвъртият знак на зодиакалния календар и включва представителите, родени от 22 юни до 22 юли. Луната е управляващата планета на зодията, което прави и мъжете, и жените раци много проницателни, лоялни, но и свръх емоционални служители.

Имайте предвид от самото начало при наемането на такъв човек, че той се интересува много от заплатата си. За разлика от Овена, който се задвижва от своето его или от Козирога, който работи заради професионален престиж, Ракът тихо ще проверява дали му плащате толкова, колкото сте му обещали. Но пък ако сте честни към него, вие няма да получите по-предан, сериозен и неуморим работник.

Служителят Лъв

Това е един от най-забележителните знаци на Зодиака. Лъвът се стреми да получава топлина и внимание, както в професионален план, така и в личните си взаимоотношения. Хората с този знак са родени между 23-ти юли и 22 август. Да бъдат център на вниманието за тях е напълно естествено. Този зодиакален знак е управляван от Слънцето, около което обикалят всички други планети. По същия начин един служител от тази зодия ще очаква да бъде в центъра на вниманието в почти всяка ситуация на работното място, независимо дали това е важен проект или годишният банкет.

Без значение дали ВАШИЯТ Лъв е обикновен работник или шеф, не забравяйте, че той е много горд. Лъвът е наясно с превъзходството си и гони своите права, държи качествата и успехите му да бъдат оценени, признати и аплодирани.

Служителят Дева

Девата е шестият знак на зодиака и включва всички тези, родени от 23-ти август до 23 септември. Желанието за съвършенство е запазена марка за личността от тази зодия. Тези хора са динамични, и в личния, и в професионалния си живот. Перфекционисти са до мозъка на костите си.

Ако дадена работа не им се отдава, те са готови „да се удавят" в нея, но не и да се откажат. Девата служител ви гарантира свършена работа и то по най-високите стандарти. Това е така, защото тези хора вярват, че нещо си струва, само ако е направено по най-перфектния начин. Девите не обичат калпавата или половинчата работа. Те са грижовни и прецизни във всичко, с което се захванат. Единственият им кусур е, че често натоварват и изнервят другите със своя педантизъм.

Служителят Везни

Зодия Везни са всички хора, родени между 23 септември и 23 октомври. Те са символ за баланс и хармония. Везните се отличават с високите идеали и очаквания. Те имат уравновесен темперамент и винаги са спокойни, каквото и да става около тях.

Везните са идеални за назначения, които изискват хладно бизнес отношение към капризни клиенти или разгневени кредитори. Те са идеалните рецепционисти, които ще останат невъзмутими дори и някой да им вдигне грандиозен скандал.

Служителят Скорпион

Скорпион е осмият знак на зодиакалния календар и включва тези, родени между 23-ти октомври и 21 ноември. Тези хора имат непоколебима решителност, която ги прави незаменими в една голяма компания или организация. Скорпионът рядко бърка за това, което той/тя иска да получи. Ако имате служител Скорпион във фирмата си, можете да се опрете на неговата твърдост и амбиция. Той знае как да преследва целите си и как да отстоява решенията си, без да се притеснява от последствията. Веднъж получил задача, Скорпионът знае, че той ще се справи успешно чрез своята упоритост и целеустременост.

Служителят Стрелец

Стрелец е деветият знак от зодиака и се отнася за тези, родени между 22-ри ноември и 21 декември. Тези хора обичат забавленията и имат открито сърце. Те са идеалисти с блестящи умове. Добре е да имате такъв човек във вашия екип. Без значение колко безнадеждни изглеждат нещата, той ще внася силна доза оптимизъм в работния процес, за който понякога може да му завидите. Най-хубавото на тази позитивност на Стрелеца е, че е изключително заразна и можете да бъдете сигурни, че почти всички други работници ще бъдат мотивирани за действие.

Служителят Козирог

Козирог е десетият знак от зодиака и се свързва с всеотдайност, ефективност, отговорност и работливост. Това са хората, родени от 21-ви декември до 20 януари. Козирогът е много амбициозен. Неговата/нейната цел е да се изкачи на върха на професионалната стълбица.

За разлика от Близнаците, тръпката от професионално предизвикателство не е от значение за Козирога, нито пък високопарната му титла, тъй като той не е суетен като Лъва. Тези неща, които наистина мотивират Козирога са професионалният престиж и високият социален статус. За тях той е готов да работи дълго и упорито. Така че, вместо да подлъгвате служител Козирог с парични бонуси или кабинет с изглед към планината/морето, ще можете да го спечелите много по-лесно, ако му дадете шанс за развитие, така че да може да си купи от магазина, това което си поиска.

Служителят Водолей

Водолей е единадесетият знак от зодиака и включва тези, родени между 20 януари и 19 февруари. Тези хора са белязани с отворен и любознателен ум. Водолеите често са най-оригиналните и креативни служители в екипа.

Има една личностна черта на тази зодия и тя е, че Водолеите се открояват от тълпата. Те са много интелигентни и любопитни. Вашият служител от тази зодия, ще е най-наясно с новите технологии в офиса и най-бързо ще се справя с проблемите. Тези хора са идеални за всички творчески професии, но се справят добре и в хуманитарните науки и бизнеса.

Служителят Риби

Рибите са дванадесетият, последен знак в зодиакалния календар. Те са родени между 19 февруари и 20 март. Рибите са чувствителни, симпатични и имат много голямо въображение. Те обичат да се движат свободно в един свят, далеч над практическите и материални неща.

Те са мечтатели със силен порив на мисълта. Тази способност за мислене „извън рамката" ги прави идеални за професии, които изискват свободен творчески ум. Те са подходящи за всички видове артистични занимания (музика, театър, литература, визуални изкуства, танци). Има Риби, които се занимават с професии, свързани с математика (инженерни или компютърни), в които се изисква абстрактна гледна точка. Въпреки, че изглеждат несъвместими с рационалния и материалистичен корпоративен свят, те могат да бъдат доста активни в рекламния и медийния бизнес, където новите идеи са на почит. Рибите са и отлични учители, които са съпричастни с въображението на децата и учениците и могат да вникнат в него.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари