IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнесът, който носи успех

15 юни 2013 09 00

Разберете от какво се нуждаят хората и кои са печелившите сфери

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Обмисляте да стартирате бизнес? В тази икономическа ситуация подобно решение винаги крие своите рискове. За да бъдете максимално предпазени от неуспехи и за да очаквате добра възвръщаемост и приходи, трябва да помислите добре в коя сфера искате да инвестирате. Най-добре да стартирате бизнес в някоя нова и бързо развиваща се индустрия, чиито продукти все още не са „залели“ пазара. Ето и кои са осемте най-добри предложения за 2013 година, според сайта inc.com:

1. Компютри от ново поколение. В близко бъдеще смартфоните ще бъдат старомодни и ще се превърнат в отживелица. Очаква се мобилните устройства да бъдат заменени от компютъризирани контактни лещи, които да показват какво е времето в момента или кой ви е изпратил съобщение в социалната мрежа. Този тип компютри ще бъдат удобни за носене по всяко време и на всяко място. Новите компютри ще се свързват с 3D очила, часовници и други лични вещи, които дават точна информация за местонахождението на човека. За момента ще бъде печелившо да се насочите към по-голям пазар за смартфони.

2. Алкохол. Забравете за виното, а се насочете към бира или напитки тип „коктейли“. В момента хората предпочитат по-лекия алкохол и разработването на нов вид бира или алкохолна напитка със сигурност ще бъде печелившо.


3. Круизни специалисти. Хората обичат да пътуват, но често причината да не го правят, е финансова. Круизите се оказват по-евтината алтернатива, отколкото самотното пътуване, затова са предпочитани от милиони туристи всяка година. Инвестирайте в обучение на специалисти, които да работят на круизи. Приключенският дух на хората никога няма да се прекърши и винаги ще има нужда от нови кадри.

4. Онлайн образование. Таксите за университет се увеличават с всяка изминала година и много младежи трябва да работят, докато учат. Направете фирма, която да предлага онлайн курсове на много ниска цена и по този начин студентите да се сдобиват с още повече квалификации.

5. Специализирана онлайн търговия на дребно. В последните няколко години сайтовете за колективно пазаруване се превърнаха в истинска мания. Те са пример за успешна онлайн търговия. Тъй като интернет и новите технологии са бъдещето, хората все повече ще залагат на тях. Отскоро се наблюдава и тенденция онлайн пазаруването да става все по-предпочитано.

6. 3D принтиране. Началото вече е поставено – тази технология се използва в космическото инженерство и медицинските изделия. Това обаче, не са единствените възможности за 3D принтиране – очаква се пазарът да достигне до 3 милиарда долара до 2018 година.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари